Strach o českého reprezentanta. Před zápasem zkolaboval, sanitka futsalistu vezla do nemocnice

Druhý zápas semifinále play-off futsalové ligy mezi Helasem Brno a Chrudimí byl v pátek odložen kvůli zdravotní indispozici kapitána hostů Matěje Slováčka. Třiatřicetiletý český reprezentant zkolaboval při rozcvičce a záchranka ho převezla do nemocnice. Chrudimský klub o tom informoval na svém webu. Později upřesnil, že Slováček je v pořádku a nejpozději v neděli by měl opustit nemocnici. Důvodem kolapsu prý bylo totální vyčerpání a dehydratace.

„Hrací plochu opouštěl při vědomí. Matěji, stojíme při tobě a přejeme brzké uzdravení,“ uvedl patnáctinásobný český mistr na svém webu. Chrudim, která usiluje o návrat na trůn po loňské finálové porážce s Plzní, v úvodním semifinále doma porazila Brno 6:0.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Světem amerického fotbalu otřásla náhlá smrt. Ve 28 letech zemřel bývalý hráč New York Giants

Východočeský klub později uvedl, že Slováček je po kolapsu v pořádku a nejpozději v neděli by měl opustit nemocnici. Vyšetření prý prokázala totální vyčerpání a dehydrataci. „Matěj krátce po vyšetřeních komunikoval s týmem vracejícím se z Brna a dokonce i vtipkoval,“ uvedl Slováčkův klub.

Druhý zápas semifinále mezi Helasem a Chrudimí se v pátek nehrál. Série bude pokračovat v hale Vodova ve středu 1. května (od 19:30) a poté v pátek v Heřmanově Městci. Mistrovská Plzeň v druhé semifinálové sérii zvítězila na hřišti pražské Slavie 5:1. Připsala si druhou výhru a je krok od postupu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bude hrát Jaromír Jágr profesionální hokej i v příští sezoně? Odpověď prozradil v exkluzivním rozhovoru

Tagy: