Zemana odvezla sanitka do ÚVN krátce po jednání s Babišem. Čeká ho další hospitalizace

Sanitka Zeman

Z Lán spěchala sanitka se Zemanem do nemocnice

Krátce po poledni a po setkání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) opustila lánský zámek sanitka Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) za doprovodu policejní kolony. ÚVN následně potvrdila, že hlavu státu čeká další hospitalizace. Tiskový brífink připravuje ošetřující lékař a ředitel nemocnice Miroslav Zavoral, měl by začít ve 14 hodin.

„Prezident republiky Miloš Zeman na základě doporučení svého ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala vyslovil souhlas s hospitalizací v Ústřední vojenské nemocnici v Praze,“ potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček informaci na Twitteru.

Ambulanci popsanou „mobilní jednotka intenzivní péče ÚVN“ doprovázelo několik vozidel ochranné služby. Podle Hradu je prezident v posledních dvou týdnech nemocen, kvůli tomu odvolil přímo v Lánech a na doporučení Zavorala zrušil i účast v nedělní partii na CNN Prima NEWS.

O Zemanově zdravotním stavu média a politici spekulují již několik dnů. V září strávil osm nocí v ÚVN. Podle Pražského hradu šlo o rekondiční pobyt, při kterém prezident podstoupil několik vyšetření a infuze. Od té doby byl Zeman v Lánech.

Hrad v posledních dnech opakovaně odmítal tvrzení, že by měl prezident vážné zdravotní potíže. Spekulace o vážném stavu popřel mimo i Jiří Ovčáček. Ten tvrzení označil za fámy a dezinformace.

„Pan prezident musí nabrat sil. Musíme si uvědomit, mu je 77 let. To už je věk stáří, a to se prostě musí některé neduhy objevit,“ zmínil Ovčáček v minulosti. Bližší informace o zdravotních komplikacích ale nezveřejnil.

Současný stav podle něj Zemana nijak neomezuje ve výkonu jeho ústavních pravomocí a prezident je prý připraven přispět k sestavení vlády

Tagy: