Strach o Sophii Lorenovou. Hvězda filmu skončila po ošklivém pádu v nemocnici

Hvězda stříbrného plátna, italská herečka Sophie Lorenová, je v nemocnici. V neděli nešťastně upadla ve svém domě ve švýcarské Ženevě, zlomila si kyčel a utrpěla i další zlomeniny. Ještě ten den odpoledne podstoupila operaci, píše deník Bild.

Lorenová utrpěla několik „vážných zlomenin“, a to kyčle a stehenní kosti, které vyžadovaly „naléhavou operaci“, řekla agentka hvězdy Andrea Giustiová televizi Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Očekáváme další pandemii. Covid byl oproti ní procházkou růžovým sadem, varuje expertka

Nyní musí projít „krátkým procesem zotavení“, po kterém bude rehabilitovat, píše Bild s odvoláním na facebookovou zprávu jejího managementu. Herečka ve středu oslavila 89. narozeniny.

Navzdory vysokému věku je herečka pracovně velmi aktivní. V úterý měla v jihoitalském městě Bari převzít čestné občanství a současně tam otevřít čtvrtou restauraci, která ponese její jméno.

Na domovské stránce restauračního řetězce se objevilo oznámení, že se otevření restaurace odkládá na pozdější dobu.

Sophia Lorenová byla považována nejen za hvězdu kinematografie, ale také za sexuální symbol. Narodila se jako nemanželské dítě učitelky hry na klavír a příležitostné filmové herečky. Otec byl stavební inženýr urozeného původu, Sophii sice uznal za vlastní, ale s její matkou se odmítl oženit.

Ve čtrnácti letech vyhrála soutěž královny krásy a s matkou odjela do Říma, aby prorazila u filmu. Zlom přišel v roce 1958 s americkou filmovou komedií Romance na řece. Mezi nejznámější filmy patří Manželství po italsku, Včera, dnes, zítra, Slunečnice, Horalka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Moje show? Dobrých dílů bylo jen pár. S Krausem mi tekly čůrky potu po těle, říká Honza Dědek

Tagy: