Detaily masakru v Michalovcích: Odhalili možný motiv. Sousedé přišli s důležitou stopou

Slovenskými Michalovcemi otřásá nález čtyř mrtvých těl. Den poté, co policisté objevili zavražděnou rodinu, včetně dvou dětí, vycházejí najevo podrobnosti tragédie. Místní tvrdí, že se děti od pátku neukázaly ve škole a jejich matku dlouho neviděli na veřejnosti. Navíc se ukazuje, že otec Stanislav T. řešil dlouhodobé finanční problémy. Mohly právě potíže s penězi vést k tomu, že by se rozhodl ukončit život svých dětí, manželky a poté i svůj vlastní?

Policie těla nalezla v bytě na sídlišti v úterý, podle místních ale mohly být děti i jejich matka mrtvé o několik dní déle. Obyvatelé města tvrdí, že děti přišly do školy naposledy v pátek a od té doby je nikdo neviděl. Nebyly on-line na sociálních sítích, ani neodpovídaly na zprávy spolužákům. Učitelé chtěli kvůli tomu začátkem týdne kontaktovat rodiče, ti však opakovaně nezvedali telefon.

Deník Plus jeden deň přišel s informacemi, podle kterých měl životy svých blízkých ukončit otec Stanislav. Poté údajně volal svému bratrovi do Košic a řekl mu, že spáchal strašnou věc. Na rohožku před dveřmi prý položil klíče a papír s údajnými instrukcemi pro policii.

Muž se měl navíc podle neoficiálních informací potýkat s finančními problémy a své potíže se rozhodl vyřešit tímto způsobem. V minulosti patřil mezi prosperující podnikatele a vlastnil úspěšnou internetovou firmu. Peníze z prodeje však nerozumně investoval a o většinu z nich přišel. Společnost se rozhodl opustit s tím, že odchází do důchodu. Od té doby to s ním šlo od desíti k pěti a podle tvrzení sousedů jeho manželka uvažovala o rozvodu.

Rodina se dvěma dětmi, třinácti- nebo čtrnáctiletou dcerou a desetiletým synem, žila v bytě ve druhém patře domu na sídlišti už několik let, jak informují Noviny.sk. Sousedi a známí se o Stanislavovi vyjadřují jako o veselém a nekonfliktním člověku, to stejné tvrdí i o jeho manželce. Oběti měly být zastřeleny, Stanislav údajně legálně střelnou zbraň vlastnil.

Aktuálně probíhá rozsáhlé vyšetřování a řada důležitých informací ještě není ověřena, uvedla mluvčí košické policie Lenka Ivanová, kterou cituje web Topky.sk. Není například zcela jasné, proč a za jakých okolností k vraždě došlo. Policie ale pracuje s verzí rodinné tragédie a žádného neznámého střelce neledá.

„Vyšetřování má své postupy. V tomto případě navíc jde o mimořádně citlivý případ a zveřejnění jakékoli informace, ať už sebemenší, může ztížit další postup v šetření,“ doplnila Ivanová s tím, že nová zjištění se veřejnosti dozví, jakmile to vyšetřování dovolí.

Vražda zdravotní sestry Eriky

Od začátku roku řeší policie ve městě Michalovce už druhý případ, ve kterém figuruje vražda. V noci na Nový rok kriminalisté začali vyšetřovat brutální ubodání 46leté zdravotní sestry Eriky. Pachatel ji pronásledoval přes několik ulic, žena – podle tehdy zveřejněných kamerových záznamů – úpěnlivě křičela o pomoc. Její tělo první den roku 2023 nalezla náhodná kolemjdoucí na ulici.

Podezřelého nakonec policisté zadrželi ve vlaku na cestě do Česka. Proti obviněnému mají prý vyšetřovatelé dostatek důkazů. V případě viny mu u soudu hrozí 20 až 25 let vězení nebo doživotí.

Tagy: