Úžas brněnských strážníků. Zmatená seniorka upadla, u sebe měla půl milionu a nevěděla proč

Téměř 90leté ženě se udělalo na ulici nevolno, pomohla jí kolemjdoucí. (Ilustrační foto)

Stařenka s penězi

O velké překvapení se brněnským strážníkům postarala seniorka, které přijeli pomoci. Téměř devadesátiletá žena upadla a nemohla vstát, s sebou si přitom nesla v tašce skoro půl milionu korun v hotovosti. 

K incidentu došlo ve středu v severní části Brna. Jako první si nebohé ženy na ulici všimla kolemjdoucí, která seniorku zvedla a z blízkého rodinného domu jí přinesla židli. Následně zavolala městskou policii. „Strážníci se starší ženou zapředli hovor, ale přestože tělesně vypadala v pořádku a působila vitálně, mluvila velmi zmateně. Stěžovala si také na bolesti hlavy a závratě, a tak strážníci požádali o pomoc zdravotníky,“ uvádí Městská policie Brno na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zfetovaný muž v brněnském Bronxu zuřivě bodal kolem sebe. Chránil jsem bratra, hájil se u soudu

Po příjezdu sanitky se pak přítomní snažili ženě pomoci najít kartu pojištěnce. Čekalo je však velké překvapení. Postřehli totiž, že má u sebe několik obálek naditých hotovostí. Seniorka ale netušila, jak s nimi chtěla naložit. Strážníci proto raději asistovali i při jejím převozu do nemocnice.

„Jako kontakt pro případ nouze měla žena v peněžence číslo na svého syna a souhlasila s tím, aby se na oddělení přišel domluvit ohledně dalšího postupu. Potom se dohodli, že hotovost si od ní pro jistotu převezme. V přítomnosti hlídky přepočítal částku, která se blížila půl milionu korun,“ vylíčili.

Strážníci všechny okolnosti i samotné převzetí pečlivě zadokumentovali a žena zůstala v péči lékařů.

Tagy: