Zfetovaný muž v brněnském Bronxu zuřivě bodal kolem sebe. Chránil jsem bratra, hájil se u soudu

Brutální bitka se odehrála v jednom z barů v ulici Cejl

Soud řeší potyčku Romů v Brně

Případ listopadové krvavé potyčky v Brně, při které se pobily dvě skupinky Romů, začal řešit Krajský soud. Jeden z útočníků během šarvátky vytáhl nůž a začal bodat. V soudní síni bylo ve čtvrtek rušno. Podpořit ve sporu své příbuzné přišly dvě desítky lidí.

K bitce dvou skupinek došlo v listopadu v Brně v okolí Bratislavské ulice a ulice Cejl, které je nechvalné známé jako brněnský Bronx. Zvýšená kriminalita a hluk zde nejsou něčím neobvyklým. Bitce na problémovém místě přihlížel i svědek.

ČTĚTE TAKÉ: Obviněný ze zabití chlapečka v Mostě jde do vazby. Policie ho raději přivedla zadním vchodem

„Do baru přišli už dva podnapilí Romové a najednou napadli další Romy uvnitř. Vznikla tedy šarvátka a jeden z aktérů vytáhl kuchyňský nůž. Začal prostě kolem sebe bodat,“ uvedl tehdy bezprostředně po události.

Při bitce utrpěli zranění tři lidé. Záchranáři potvrdili, že se jednalo většinou o bodnořezná poranění a žádný z účastníků vyostřeného konfliktu nebyl v ohrožení života.

Policie mladíka, který se rozhodnul vytáhnout na ostatní nůž, obvinila. Ten ve čtvrtek poprvé vypovídal před soudem. Jeho verze se však od verzí dalších účastníků rvačky výrazně lišila.

U soudu se řešilo hlavně to, kdo se měl bránit a kdo měl být napadený. Obě strany se totiž neustále vzájemné obviňovaly. Obžalovaný tvrdil, že do baru přišel pouze bránit svého bratra, kterého měla druhá skupinka Romů údajně vydírat, a nůž tudíž vytáhl v sebeobraně. Naopak podle napadených byla důvodem sporu krádež rodinného zlata za desítky tisíc korun jedné z příbuzných.

Právě opustil vězení

„Nejdřív ke mně šla ukrást řetízek. Pak šli mého přítele zabít nožem. V pět hodin jsem byla za ním, říkal, že jde už domů. Kolem čtvrt na sedm mi psal, to už byl celý od krve kvůli útoku, kterého se účastnila i jeho neteř,“ řekla přítelkyně jednoho z pobodaných.

Agresor byl v době útoku pod vlivem pervitinu. Jen pár dní před touto rvačkou byl propuštěn z vězení. Na svobodě tedy dlouho nepobyl. Policie ho ihned vzala do vazby. Zda a na jak dlouho se do vězení zase vrátí, bude možná jasné už v polovině června. Na tuto dobu soud jednání odročil.

Tagy: