Další oběť pádu stromu na Chrudimsku. Po cyklistovi zemřela v nemocnici i jeho manželka

Padlý strom u Chrasti na Chrudimsku má dvě oběti. Zatímco cyklista zemřel už na místě, žena, která šla vedle muže pěšky s několika psy, byla ve vážném stavu přepravena vrtulníkem do nemocnice, kde bohužel zraněním podlehla.

Muž byl ročník 1948 a žena 1959. „Později policisté zjistili, že se jednalo o manželský pár. U obou zemřelých kriminalisté nařídili soudní pitvu,“ uvedla tisková mluvčí policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda u Handlové: O život přišla 18letá řidička, vyjela z cesty a narazila do stromu

Událost prověřují chrudimští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. K posouzení stavu stromu byl přizván i znalec z oboru dendrologie a arboristiky.

„Na místě bylo ještě pět psů. Zvířata patřila právě oběma seniorům, jeden ze psů se zaběhl. Řešena byla odchytová služba, která se musela postarat o přítomná zvířata,“ doplnila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Lidé na sociálních sítích vyjadřovali upřímnou soustrast s obětmi. „Tomu se říká být ve špatnou chvíli na špatném místě,“ okomentovala tragédii jedna přispěvatelka.

Tagy: