Středula: Některé firmy zakazují lidem používat eRoušku a nechat se trasovat

Josef Středula v Partii

Josef Středula a Tomáš Prouza o zákazu trasování ve firmách

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula v nedělním pořadu Partie na CNN Prima NEWS prohlásil, že některé firmy zakazují zaměstnancům nechat se trasovat nebo používat aplikaci eRouška. Společně s prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomášem Prouzou toto chování odsoudili. Středula ale konkrétní názvy společností neprozradil.

Je řada zaměstnavatelů, kteří lidem zakazují nechat se trasovat nebo si nainstalovat eRoušku. Jsou to velké společnosti a my v pondělí budeme žádat vládu, aby v tomto zpřísnila přístup,“ řekl Středula v Partii s tím, že zmíněné chování odsuzuje.

Své zjištění chce prezentovat na pondělní schůzce s vládními představiteli. „Budeme chtít po Ministerstvu průmyslu a obchodu a Ministerstvu práce a sociálních věcí, aby dala jasně najevo, že když se něco takového zjistí, tak v době nouzového stavu to budeme považovat za přestupek. A obávám se, že vláda o přestupcích zatím neví,“ nastínil Středula.

Trhací kalendář z vládních opatření

Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza takové chování také odsoudil. „Já jsem o tom neslyšel, ale jestli to někdo dělá, tak se chová nezodpovědně. Ale bylo by férovější říci, kdo to je. Teď tady vznikl pocit, že je to velká masa firem,“ vyzval Prouza Středulu. Ten to ale prozradí až v pondělí.

Lidé prý nejsou v pozici, aby v případě, že jsou vytrasováni, mohli jít z práce domů. „To není dobré, z vládních opatření a její dobré víry dělá trhací kalendář. Lidi staví do situace, aby rozhodovali za vládu. Lidé nemají pravomoc, aby řekli, že jdou domů, protože byli vytrasováni,“ dodal Středula.

Tagy: