Střelba airsoftovou zbraní i pepřový sprej. Potyčku mladíků spustila jízda na koloběžce

K incidentu došlo před obchodním domem v centru Trnavy.

Střelba před obchodním centrem na Slovensku

K nebývale vyhrocenému sporu došlo ve čtvrtek večer v centru Trnavy. Mladík vytáhl airsoftovou pistoli a začal pálit na skupinu dalších mladých mužů. O incidentu informovala tamní policie na Facebooku. Podle stanice JOJ měla za hádkou stát střelcova rychlá jízda na koloběžce. Ta prý popudila ostatní účastníky konfliktu, kteří 17letému chlapci začali nadávat. Když po nich začal pálit, s použitím pepřového spreje ho zneškodnili a vyčkali do příjezdu policistů.

Slovenská policie zatím prošetřuje případ jako výtržnictví. „Jedna z osob měla po prvotní slovní výměně vytáhnout na ostatní airsoftovou zbraň a několikrát vystřelit. Potom utekla směrem do obchodu, kde měl být použit i pepřový sprej,“ napsali trnavští policisté na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Starostu z Tachovska zavraždili kvůli penězům, tvrdí policie. Zadržená má být i exmanželka

Muži zákona nakonec podezřelého chytili. Při incidentu se podle nich nikdo nezranil.

K hádce mezi muži mělo dojít proto, že mladík projel okolo skupinky rychle na koloběžce, informovala stanice JOJ. Trojice mladých mužů mu vzápětí měla nadávat, načež na ně vytáhl airsoftovou pistoli a jednoho z nich několikrát zasáhl. Jeden z trojice napadených následně údajně střelci nastříkal do obličeje pepřový sprej a další ho do příjezdu policie zpacifikoval.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž měl surově ubodat kolegu z Ústí a na útěku způsobit nehodu. Zadržela ho německá policie

Tagy: