Střelba na večírku v USA: Na party svolané přes sociální sítě utrpělo zranění osm lidí

Zbraň, pistole, ilustrační snímek

Střelba na večírku v USA

Osm mladých lidí utrpělo v noci na neděli zranění v americkém státě Massachusetts, když někdo začal střílet na hromadném večírku svolaném prostřednictvím sociálních sítí. Podle agentury AP o tom informovaly úřady. Kolik lidí na místě střílelo a proč, není zatím jasné.

Akce označované jako pop-up party se ve městě Methuen severně od Bostonu účastnily stovky lidí. První výstřely padly asi dvě hodiny po půlnoci místního času (tedy v osm hodin ráno středoevropského času). Sedm lidí bylo postřeleno a další člověk se zranil, když se snažil utéci do bezpečí. Věk obětí je okolo 20 let a dvě z nich jsou ve vážném stavu, oznámili lokální činitelé.

DÁLE ČTĚTE: Hudebníky šokovala vražda Victorie Velvet. Přinášela radost, smutní Hezucký i Pizingerová

„Je to další tragický případ násilí střelnou zbraní, který nás sem dnes ráno přivádí,“ řekl na tiskové konferenci okresní prokurátor Paul Tucker. „Při množství balistických důkazů, které shromažďujeme, je dost ohromující, že obětí nebylo více,“ dodal.

Šéf městské policie Scott McNamara dodal, že shromáždění, jako bylo to sobotní, zpravidla obnáší „velmi hlasitou hudbu, výtržnictví, někdy pití“ alkoholu. O motivu střelby policie neinformovala, stejně jako o počtu podezřelých. Bezprostředně po události nebyl nikdo zadržen.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francií otřásla střelba na policejní stanici: Zadržený popadl zbraň a zranil dva muže zákona

Tagy: