Postřelil muže před zraky svého dítěte. Střelci z Příbrami hrozí 10 let

Policie

Obviněný střelec před soudem

Okresní soud poslal do vazby střelce z Příbrami. Incident se odehrál v úterý v ulici Bratří Čapků. Podezřelý měl postřelit po hádce jiného muže, potom z místa činu utekl. Bezprostředně blízko u střelby bylo také malé dítě podezřelého. Muži hrozí až 10 let ve vězení.

Rozhodování příbramského soudu o uvalení vazby na obviněného střelce netrvalo dlouho. Na jeho konci vyšel muž ze soudní síně s pouty na rukou. Soudce se totiž obával, že by mohl obviněný pokračovat v trestné činnosti.

Muž šel v úterý po ulici s malým dítětem v kočárku, u sebe měl střelnou zbraň. „Dítě bylo obviněného. Incident vyvolal partnerský konflikt mezi otcem a současným druhem matky dítěte,“ objasňoval situaci pro CNN Prima NEWS předseda Okresního soudu v Příbrami Miloslav Boudník.

Přímo před zraky malého dítěte se dvojice pravděpodobně pohádala. Otec poté střelil druhého muže do boku. Postřelený měl štěstí, že se střela vyhnula všem orgánům. Než stačila přijet záchranná služba a policie, střelec z místa činu utekl.

Až ve středu ráno ho dopadla zásahová jednotka v Českých Budějovicích. „Policisté na něj řvali, ať otevře dveře. Když je neotvíral, tak dveře vyrazili. Nakonec ho vyvedli v poutech a další z policistů vynesl asi dvouleté plačící dítě,“ uvedl soused zadrženého.

Je obviněný i z nedovoleného ozbrojování

Dítě bylo sice vystrašené, nic se mu však nestalo. Policisté pak u střelce i přesto, že neměl zbrojní průkaz, našli tři krátké střelné zbraně. Právě proto je muž obviněný i z nedovoleného ozbrojování.

„Na mou otázku, proč u sebe měl zbraň, když byl venku s dítětem, odpověděl, že se cítil být ohrožen poškozeným. Tvrdil, že postřelený měl u sebe nůž, tudíž šlo o sebeobranu. Nůž se ale nikde nenašel,“ doplnil soudce Boudník.

Policisté na případu dál pracují. Obviněný muž se ale na svobodu zatím nepodívá. Na soud, který bude rozhodovat o jeho vině, si počká ve vazbě. Hrozí mu až desetileté vězení, a to za těžké ublížení na zdraví a nedovolené ozbrojování.

Tagy: