Tři mrtví po srážce aut na jihu Čech. Další člověk bojuje o život, z vozidel zbyly vraky

Při nehodě dvou osobních aut na tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli tři lidé, další člověk je těžce zraněný.

Tři mrtví po srážce aut na jihu Čech. Další člověk bojuje o život

Velmi tragická dopravní nehoda uzavřela silnici České Budějovice – Český Krumlov (I/39) u odbočky na Dolní Třebonín. Obětí střetu dvou osobních automobilů jsou tři osoby. Další je těžce zraněna. U nehody zasahoval vrtulník leteckých záchranářů. Silnice byla několik hodin neprůjezdná.

„Podle dosavadních informací nehodu nejspíš způsobil řidič z vedlejší silnice, který nedal přednost v jízdě,“ popsala z místa reportérka CNN Prima NEWS Veronika Rohlíčková. Informaci potvrdil i mluvčí policie.

Při nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli ve středu večer tři lidé. Další člověk je těžce zraněný a záchranáři ho v kritickém stavu převezli do nemocnice. „Čtvrtá osoba byla ve vážném stavu transportována do nemocnice,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtová.

„Obětí jsou tři lidé, další člověk je těžce zraněný. Silnice nebude několik hodin průjezdná. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému,“ upřesnil pro CNN Prima NEWS mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Silnice I/39 bude několik hodin neprůjezdná. Vyplývá to z informací jihočeských policistů a záchranné služby.

Podle mluvčí jihočeské záchranné služby Petry Kafkové byl zraněný transportován do českobudějovické nemocnice. „Záchranáři na místě nalezli celkem čtyři zraněné osoby. Tři z nich bohužel utrpěly zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař mohl pouze konstatovat jejich smrt. Čtvrtá zraněná osoba utrpěla těžká mnohačetná poranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla v kritickém stavu transportována do českobudějovické nemocnice,“ uvedla. K nehodě podle ní vyjely dvě pozemní posádky z Českého Krumlova a jedna posádka z Plané u Českých Budějovic, zároveň vzlétl i vrtulník leteckých záchranářů Jihočeského kraje.

Mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura proto vyzval všechny řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti na silnicích, protože ke konci prázdnin se řada občanů vrací z dovolených.

Tragická nehoda se stala u odbočky na Dolní Třebonín nedaleko obce Chlumec. Podle informací silničářů na webu dopravniinfo.cz vede objízdná trasa přes obce Horní Třebonín, Prostřední Svince, Krasejovka a Bukovec. Uzavírka měla podle předběžného odhadu trvat do půlnoci.

Tagy: