Horolezec Jaroš unikl smrti. V Adršpachu mu při nehodě zemřeli kamarádi, měl být s nimi

Dvojice manažerů ze šumavské společnosti prodávající outdoorové oblečení, Matěj Molcar a Zikmund Schwarzkopf mladší, o víkendu tragicky zahynula v Adršpachu, když ji srazilo auto. Řidič navíc od nehody ujel. S oběma muži měl původně cestovat i známý český horolezec Radek Jaroš. Ztráta dvou kamarádů ho silně zasáhla.

„Jako horolezec, vodák, řidič a člověk vím, že se pohybuju na hraně rizika. Zároveň vím, že od okamžiku, kdy se člověk narodí, mu hrozí, že umře. Bohužel někdo dřív, jiný později. A každá smrt je bolestivá ztráta především pro ty, co tady zůstávají dál,“ píše ve svém příspěvku na Facebooku Jaroš.

Své dva kamarády na sociální síti i pojmenoval. Zikmunda Schwarzkopfa mladšího s Matějem Molcarem jako chodce v Adršpachu srazil cizí vůz a jeho řidič následně ujel. Tragická událost se odehrála v pondělí večer a oba muži při ní zahynuli.

Moc ale nechybělo a u nehody mohl být i sám Jaroš. „Tento týden jsme měli být společně opět v Adršpachu. Píšu knihu, tak jsem to nestíhal na celý týden. V noci se tam odehrála tragédie, kdy je srazilo auto a oba zemřeli,“ popisuje dále Jaroš. Ten se následně se zesnulými přáteli loučí slovy: „Kluci, budete nám chybět.“

Schwarzkopf působil ve firmě s outdoorovým oblečením na pozici výkonného ředitele, Molcar pak jako obchodní a marketingový ředitel. Společnost už o úmrtí dvojice informovala. „V tuto chvíli bychom Vás chtěli zdvořile požádat o čas a trpělivost,“ stojí ve vyjádření firmy na sociálních sítích.

Jsou věci které nevrátíte😥 Hodiny, dny, chvíle, ale především život... Jako horolezec, vodák, řidič a člověk vím, že se...

Posted by Radek Jaroš on Wednesday, August 24, 2022

Dvojici srazilo auto u takzvaného horního parkoviště v Adršpachu. „Jeden z mužů zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice,“ sdělila policejní mluvčí Lucie Konečná. Dle dostupných informací horolezce srazil 38letý řidič, který následně z místa ujel.

Policisté později našli odstavené auto, kterým řidič dvojici srazil, a následně vypátrali i jeho samotného. Řidiče policie obvinila z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci zraněným. V případě odsouzení viníkovi hrozí až pět let vězení.

Tagy: