Stylový curler s hárem je hitem olympiády. Výstředností pomáhá vybrat peníze na charitu

Potetovaná paže, různobarevné tenisky, poctivý knír a také dlouhá hříva. Amerického curlera Matta Hamiltona nelze na zimních olympijských hrách v Pekingu přehlédnout. Jeho vizáž – zvláště pak vlasy – se na sociálních sítích stávají vděčným tématem k diskuzím. Zkrátka budí pozornost –⁠ a to je také cílem. Pomáhá totiž dobré věci.

Když Matt Hamilton spolu s americkým týmem získal zlato na minulé olympiádě v Pchjongčchangu, vypadal jako zcela jiný curler. Barevné tenisky měl už tehdy, ale pestré tetování a hlavně dlouhé vlasy nikoliv.

Do Pekingu tedy dorazil „Hamilton verze 2.0“. Vzhledem k tomu, jak je nyní nepřehlédnutelný, se jeho vzhled stal hitem internetu. Někteří fanoušci zmiňovali, že se nápadně podobá pilotovi formule 1 Valtterimu Bottasovi. Mluvili dokonce o bratrství. Hvězda královny motorsportu se virálního přirovnání všimla a odpověděla slovem „bro“, neboli brácha. Ke všemu Bottas s Hamiltonem, akorát Lewisem, strávil posledních pět let ve stáji Mercedes.

V případě curlingového Hamiltona – jenž Finovi odpověděl „věděl jsem, že mám bráchu“ – přijde velká pozornost vhod. Nejde totiž jen o výstřední módu, svým „hárem“ pomáhá.

Už loni v dubnu, kdy ještě vlasy měly do současné podoby daleko, napsal na Twitter: „Jak každý ví, vlasy – krom toho, že jsou úžasné – si nechám ostříhat a daruji je nadaci, která z nich udělá paruku pro děti. A snažím se také vybrat nějaké peníze pro jednu úžasnou neziskovku z New Yorku, která se podílí na výzkumu rakoviny mozku.“

Ona nezisková organizace se jmenuje StacheStrong a i za pomoci Hamiltona už vybrala přes 1,75 milionu dolarů. Curler chtěl přispět částkou 5 000 dolarů, ale když po sobotním utkání s Kanadou zjistil, že původní cíl byl splněn, navýšil ho na dvojnásobek.

Originální chlapík s americkou partou zatím míří za postupem do semifinále. Po sedmi zápasech drží čtvrtou příčku a obhajoba zlata z her před čtyřmi lety je stále aktuální.

Tagy:
Peking peníze New York Kanada Twitter Olympijské hry rakovina mozku Mercedes-Benz výzkum Spojené státy nezisková organizace olympijské hry sport Valtteri Bottas curling Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 Matt Hamilton Zimní olympijské hry 2018