Surové napadení pardubické taxikářky: Škrtil a odkradl řidičku, podezřelý už je ve vazbě

Přepadená taxikářka

Řidička taxislužby se stala v Pardubicích obětí lupiče, který se vydával za zákazníka. Při placení pak surově zaútočil. Policistům několik týdnů unikal, nakonec na něj ale došlo a v pátek rozhodoval soud o tom, jestli půjde do vazby.

Je mu 27 let a policisté už ho dobře znají z minulosti. Problémy se zákonem už totiž měl a tentokrát si zadělal na další. Eskorta ho spoutaného přivedla k chrudimskému soudu, který rozhodoval, jestli skončí ve vazbě.

„Muž byl obviněn z trestných činu loupeže a poškození cizích věcí,“ sdělila mluvčí policie Pardubice Andrea Muzikantová.

Incident se odehrál na začátku srpna v Pardubicích. Muž si tam zavolal taxíka a tvrdil, že potřebuje odvézt do Hlinska. Řidičku cestou naváděl, kudy má jet. Do cíle dorazili v půl druhé ráno. Až do té doby bylo všechno jako obvykle.

Situace se ale zvrtla, když taxikářka chtěla, aby jí zákazník zaplatil. V tu chvíli se na ní měl vrhnout a začít jí škrtit. „Neměl se k placení, vozidlo zhasl, měl strhnout vnitřní zrcátko s taxametrem, řidičku fyzicky napadl a požadoval po ní kasírtašku s tržbou,“ dodala Muzikantová.

Mladá taxikářka se nechtěla svých věcí vzdát, bránila se ze všech sil, a nakonec se agresorovi vytrhla. Podařilo se jí otevřít dveře a volat o pomoc. Muž ve dveřích našel, co hledal, a s peněženkou, ve které bylo několik tisíc korun, utekl.

Policistům se ho podařilo vypátrat a dopadnout po třech týdnech a u vazebního zasedání soudce rozhodl, že si muž na hlavní líčení počká ve vazbě. U osudu to prý už mladý muž zná, jak se nám podařilo zjistit za něco podobného už byl prý trestaný. Teď mu hrozí 10 let za mřížemi.

Tagy: