Od žertů k rozbité lebce. Skupina výrostků surově zbila kamaráda, zachránila ho obsluha kamer

K dramatické záchraně vyjížděli začátkem března strážníci ze slovenské Sereďe. Skupina mladých se bavila a pokuřovala v altánu na workoutovém hřišti. Brzy se však jejich kratochvíle změnila v brutální napadení. Zhruba deset přítomných u řeky Váh se buď dívalo, nebo podílelo na surovém bití patnáctiletého mladíka. Díky pohotovému jednání operátora kamerového systému byla na místo vyslána hlídka, která chlapce nalezla a předala do péče zdravotníků.

Zprvu si operátor nevšiml ničeho podezřelého. „Mládež byla v altánu na workoutovém hřišti. Kromě toho, že kouřili, kamery zaznamenaly, jak jeden z kouřících mladíků odklepává popel za límec svého kamaráda – pravděpodobně bez jeho vědomí,“ líčí strážníci na sociálních sítích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdrogovaný muž surově zbil kamaráda i přítelkyni. Policisté dopadli nebezpečného recidivistu

Následně podle záznamu dva chlapci ze skupiny začali svého kamaráda strkat a gestem ho vyzvali, aby je následoval k prostoru u řeky Váh. „Tam zůstali několik minut. Následně za nimi přišlo dalších osm lidí ze skupiny. Místo však opustili bez svého kamaráda,“ pokračují.

Na místo spěchala záchranka

Operátor na místo okamžitě vyslal hlídku městských policistů, která u řeky nalezla zraněného patnáctiletého chlapce. „Mladík měl tržné rány v obličeji a podle předběžných informací také poraněnou lebku. Chlapci byla přivolána záchranka,“ doplnili strážnici. Ve věci bylo podáno trestní oznámení pro ublížení na zdraví.

Jak doplnil náčelník městské policie Ladislav Fabo pro noviny.sk, kamery místa u řeky nesnímají, a tak nebylo jasné, co přesně se u toku děje. „Nikdo nezakročil. Bylo to tak chladné, jako by to byla samozřejmost. Bylo to nepochopitelné chování mladých lidí, neuměli jsme si to vysvětlit,“ sdělil.

Tagy: