Zdrogovaný muž surově zbil kamaráda i přítelkyni. Policisté dopadli nebezpečného recidivistu

Policisté dopadli nebezpečného recidivistu, který před několika dny na Trutnovsku surově zbil svého známého, kterého poté navíc okradl. Napadeného muže museli ošetřit lékaři v nemocnici. Podezřelý pak den nato stejně surově zaútočil i na svou přítelkyni. V obou případech hrál zřejmě roli alkohol a pravděpodobně i drogy.

K prvnímu případu došlo minulý týden ve Dvoře Králové nad Labem. Na policejním videozáznamu je vidět, jak agresor, viditelně pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, napadá zřejmě po slovní roztržce druhého muže a sráží ho k zemi. Poté ho dále bije pěstmi a kope do něj. Pak mu prohledává kapsy. „Po vzájemné hádce napadl kamaráda, a to údery a kopy do obličeje a do těla, přičemž poté ho okradl o telefon a peněženku,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

K TÉMATU: Zdrogovaný muž hrozil na Smíchově výbuchem. Lezl po čtyřech a máchal nožem, uvedli svědci

Nebyl to prý ale jen alkohol, co v agresorovi probouzelo bestii. Podle policistů užíval i drogy. „Sděloval, že po požití návykových látek, konkrétně pervitinu, je agresivní,“ uvedla soudkyně Okresního soudu v Trutnově Lenka Hamplová. Jen den po útoku na kamaráda tak v Trutnově surově napadl svoji přítelkyni. „Kopal ji do hlavy a tahal ji za vlasy po zemi,“ doplnila policejní mluvčí Pižlová.

Policisté dopadli podezřelého krátce nato i za pomoci záznamu bezpečnostní kamery. Už ho také obvinili, a to hned z několika trestných činů. „Proti 36letému muži jsme zahájili trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a pokusu o těžkou újmu na zdraví, dále z přečinu krádeže a výtržnictví,“ upřesnila policejní mluvčí s tím, že vyšetřovatel současně podal návrh na vzetí obviněného do vazby.

Devětkrát odsouzený

Návrhu soud vyhověl, potvrdila soudkyně Hamplová, podle níž jde o muže s bohatou trestní minulostí: „Bylo rozhodnuto o vazbě obviněného z důvodu vazby předstižné, koluzní i útěkové, protože obviněný byl několikrát trestán. Pravomocně odsouzen byl devětkrát.“

Jedním z důvodů jeho vzetí do vazby bylo i zabránění v kontaktu s napadenou ženou. „Poškozená byla jeho přítelkyně. Shledali jsme, že by ji mohl ovlivňovat k výpovědi ve svůj prospěch,“ uzavřela soudkyně s tím, že v případě prokázání viny muži hrozí vězení tentokrát až na 12 let.

Tagy:
drogy alkohol krádež Trutnov Královéhradecký kraj napadení agresor Dvůr Králové nad Labem Policie České republiky okres Trutnov