Suzuki Swace odtajnilo české ceny. Na kolik vyjde dvojče světového bestselleru?

Do České republiky míří další vůz v barvách Suzuki, který vzešel ze spolupráce s japonským automobilovým gigantem Toyotou. Jak napovídá titulní fotografie, model Swace přebral, dá se říci, veškerou techniku od světového bestselleru Corolly Touring Sports. A to včetně hybridního systému a automatické převodovky e-CVT, čemuž odpovídá i pořizovací cena.

Suzuki Swace je k dostání výhradně s hybridní pohonnou jednotkou o objemu 1,8 litru. Ta kombinuje atmosférický benzinový motor, jenž pracuje v Atkinsonově cyklu a dosahuje 72 kW a 142 N.m, elektromotor pak přidává dalších 53 kW a 163 N.m. Systém je vždy spojen s jednostupňovou automatickou převodovkou e-CVT.

Díky baterii s kapacitou 3,6 Ah dokáže Swace ujet i pár čistě elektrických kilometrů. Na jízdu bez spalovacího motoru hybridní systém přepíná automaticky, v nízkých rychlostech může řidič tuto možnost zvolit také manuálně stisknutím tlačítka EV. Dále jsou na výběr jízdní režimy Normal, Eco a Sport

Bohatá základní výbava

Na českém trhu se Suzuki Swace nabízí prozatím jen ve dvou výbavových stupních – Premium a Elegance. První zmiňovaná verze, tedy ta základní, vyjde na 610 900 Kč. Vyšší cena je samozřejmě kompenzována bohatou standardní nadílkou. Těšit se mimo jiné můžete na LED světlomety, dvouzónovou automatickou klimatizaci s úspornou funkcí S-FLOW, vyhřívaný volant a vyhřívání předních sedadel, adaptivní tempomat, asistenty pro jízdu v pruzích třeba na multimediální displej s parkovací kamerou.

Komu by tohle provedení bylo málo, může si připlatit za druhou a zároveň vrcholnou výbavu Elegance, která za částku 702 900 Kč přihazuje třeba sledování mrtvých úhlů, parkovací senzory vzadu i vpředu, automatický parkovací asistent S-IPA, bezklíčové odemykání a startování či bezdrátovou nabíječku telefonu.

V rámci předprodeje bude na český trh dodáno prvních 12 kusů v obou úrovních výbavy. Zahájení standardního prodeje se v tuto chvíli očekává ve druhé polovině roku 2021.

Nové Suzuki Swace jsme srovnali s ostatními kompaktními kombíky na tuzemském trhu. Jak si vede například v porovnání se Škodou Octavií? Odpověď naleznete zde.

Tagy: