Svatba v Itálii skončila neštěstím. Pod hosty se propadl taneční parket, desítky zraněných

Měl to být nejkrásnější den v jejich životě, místo toho italští novomanželé prožili horor. Desítky hostů, včetně ženicha a nevěsty, si v sobotu užívaly svatební oslavu v bývalém klášteře Giaccherino v městě Pistoia. Najednou se lidé i s tanečním parketem propadli o patro níž. Nehoda si vyžádala 35 zraněných, z nichž pět je zraněno těžce, píše italský deník Corriere della Sera.

Taneční parket se zřítil do bývalého refektáře. Zhruba šedesát hostů zůstalo uvězněno pod sutinami. „Hasiči zkontrolovali celý objekt, všechny osoby se jim podařilo zachránit a identifikovat, nikdo se nepohřešuje,“ upřesnil pro Corriere della Sera Alessandro Tomasi, starosta města Pistoia, kde se objekt nachází.

ČTĚTE TAKÉ: Skandál v Itálii. Premiérčin poslanec měl na Silvestra postřelit muže, využil imunitu

Záchranáři převezli část zraněných do místní nemocnice, další do zdravotnických zařízení v asi padesát kilometrů vzdálené Florencii. Pět svatebčanů se při pádu zranilo těžce, devět utrpělo středně těžká zranění a přes dvacet z nich vyvázlo ze sutin s lehkými zraněními.

Záchranu navíc zkomplikovala obtížná přístupnost ke klášteru. Nachází se v kopcích na konci úzké klikaté polní cesty. Policisté ji museli úplně uzavřít, aby mohly sanitky volně projíždět. Když se šokovaní příbuzní zraněných chtěli ujistit, že jsou jejich blízcí v pořádku, museli si na místo neštěstí vyšlápnout pěšky.

Objekt bývalého kláštera pochází ze začátku 15. století. V současnosti ho pronajímá soukromá společnost, právě za účelem pořádání svateb, večírků nebo kulturních akcí. Co mohlo nehodu způsobit, vyšetřují specialisté, doplnil list Corriere della Sera.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mrazivé záběry: Pro bezvládné tělo skočila do ledové vody. Hrdinka zachránila holčičce život

Tagy: