Svatební noc se změnila v horor. Ženich zavraždil nevěstu, její tělo nacpal do kufru

Když Thomas Nutt tvrdil, že jeho novomanželka zmizela, její rodina mu nevěřila. Úsudek dcer Britky Dawn Walkerové se nakonec ukázal být správný. Ženich svou nevěstu zavraždil o svatební noci, její tělo schoval do skříně a následně jej přemístil do kufru. Spravedlnosti ale neunikl.

K hrůzné vraždě došlo 27. října minulého roku. Právě v tento den si 46letý Nutt a 52letá Walkerová řekli své ano. Nikdo nečekal, že o pár hodin později bude Britka zavražděna, navíc vlastním manželem, píše web Sky News.

Nutt se zprvu snažil zmizení své ženy maskovat. Čtyři dny po svatbě zavolal na policii a nahlásil její zmizení. Jejím dcerám následně posílal zprávy, ve kterých se za Walkerovou vydával. Stejně tak tvrdil, že když žena z domova zmizela, trpěla duševními problémy. Nic z toho však nebyla pravda.

„Vrátili jsme ze svatební cesty. Dawn měla bipolární poruchu a byla v depresi. Říkala, že se chce rozvést,“ tvrdil Nutt policistům poté, co se sám přihlásil. Prohlašoval, že ho jeho manželka v minulosti dostala do vězení, když podala obvinění za pokus o znásilnění a napadení. „Řekla, že to udělá znova. Začala křičet, já ji udeřil do obličeje a chytil ji pod krkem. Nevím, co se stalo,“ tvrdil.

Ženě zlámal kosti, aby se tělo vešlo do kufru

Obžaloba však tuto verzi rozporovala. Do Skegnessu na svatební cestu měl Nutt odjet sám, jeho manželka totiž byla již po smrti. Příčinou smrti podle koronera bylo zranění krku v důsledku silného tlaku. To, jak s jejím tělem následně Nutt naložil, její rodinu šokovalo. Poté, co Walkerovou zavraždil, schoval její tělo do skříně v jejich domě v Lightcliffu.

Později se však rozhodl tělo přemístit, proto jej násilím nacpal do kufru. „Její tělo znesvětil, když jí zlomil kosti, aby se ostatky do kufru vešly,“ uvedl soudce Jonathan Rose. Následně kufr odhodil do křoví za domem. To dokazují i záznamy z průmyslových kamer, které jeho počínání zachytily. „Věděl, co udělal. Přesto mě nechal chodit z místa na místo s její fotografií a ptát se lidí, zda ji někdo neviděl,“ zdůraznila dcera oběti Kiera-Lee Guestová.

Nutt byl začátkem srpna usvědčen z vraždy. V pátek 19. srpna proběhl soud. Muž u něj nevypovídal, již dříve se však přiznal k neúmyslnému zabití. „S jeho činy bude naše rodina muset žít navždy. Modlím se, aby už nikdy nemohl žádnou ženu zneužívat, manipulovat nebo připravit o život,“ dodala nejstarší dcera Walkerové u soudu.

Bradfordský korunní soud Nutta následně odsoudil k doživotí, dodává web Daily Mail. Stráví tam minimálně 21 let, rozhodl dále soud. „Dawn Walkerová zemřela, protože jste tyran, který je zvyklý, že si s ženami dělá, co chce. Jste zvyklý s nimi manipulovat a využívat své fyzické parametry jako výhodu při násilí na ženách, pokud to považujete za nutné,“ řekl Nuttovi soudce při vynášení rozsudku.

Tagy:
Velká Británie vražda rodina kufr tělo horor soud Daily Mail nevěsta svatební noc Sky News Dawn Walkerová Thomas Nutt Dawn Walker Jonathan F.P. Rose