Svědci o útoku na anglické taneční škole: Jako scéna z hororu, děti krvácely. Byl to blázen

Policie vyšetřuje pobodání v Southportu.

Několik obětí útoku nožem

Vypadalo to jako scéna z hororového filmu. Tak zahraničním médiím popsal pondělní útok v anglickém Southportu jeden z místních obyvatel. Útok v taneční škole nepřežily dvě děti, dalších šest je vážně zraněno. Podezřelého 17letého mladíka drží policie ve vazbě.

„Viděl jsem sedm až deset dětí před školou. Byly zraněny, krvácely a utíkaly pryč. Byly pobodány na krku, zádech i hrudníku,“ popsal webu Yahoo! News Bare Varathan.

Podobně popisoval tragický incident pro web Sky News i Colin Parry. „Nebylo to jednou, ty děti byly pobodány několikrát. Ten chlap byl blázen,“ uvedl Parry, který v ulici vlastní autodílnu.

ČTĚTE TAKÉ: Při útoku nožem v Británii zemřely dvě děti. Šest dalších je ve vážném stavu v nemocnici

Když dorazil na místo, viděl, že jeden z jeho kolegů odnáší mladou dívku, která byla celá od krve. Snažili se ji udržet při životě. „Byla zřejmě mnohokrát bodnuta do zad a hrudníku. Byla na tom špatně, jeden ze sousedů se o ni staral,“ popisoval muž.

Situace byla podle něj jako noční můra. „Nejstrašnější věc, které jste kdy v životě mohli být svědky. Takové malé děti,“ nechápal. Dodal, že všude byli navíc plačící a křičící rodiče. „Stalo se to totiž před obědem, v době, kdy si šli děti vyzvednout,“ líčil Parry.

Útočník skončil ve vazbě

Incident se odehrál v anglickém Southportu v pondělí kolem poledne. Podle webu Liverpool Echo zemřely dvě děti, dalších devět jich bylo zraněno, z toho šest dětí je v kritickém stavu. Zranění pak utrpěli i dva dospělí, jak informovala policejní šéfka Serena Kennedyová.

Útočníkem by měl být teprve 17letý mladík, který na místo přijel v taxíku. Šéfka policie rovněž potvrdila, že motiv útočníka zůstává neznámý. K věci nicméně vyšetřovatelé nepřistupují jako k teroristickému útoku. „Vyšetřování je v rané fázi,“ podotkla Kennedyová. Dodala však, že mladík je podezřelý z vraždy a pokusu o vraždu a zůstává ve vazbě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sabotáž olympiády a útok na vlaky. Policie prošetřuje několik lidí, hovoří se o krajní levici

Tagy: