Z kočárku vylétlo dítě, na zemi zůstaly boty. Svědci popsali hrůzný útok v Německu

Hororový pohled. Tak svědci popisují moment, kdy v německém městě Trevír do chodců v pěší zóně najelo auto. Jedno miminko mělo po nárazu vypadnout z kočárku, vzduchem letělo více lidí. Mezi pěti oběťmi je i devítiměsíční dítě. Starosta města hovořil i o zemřelé dívce, po níž zůstal na ulici pár tenisek. Řidič podle svědků najel do davu úmyslně, zraněných je až 30 lidí.

Obchody na pěší zóně jsou od odpoledne zavřené. Majitelka jednoho z nich deníku Trierischer Volksfreund popsala, že po neštěstí lidé z ulice vtrhli do jejího krámku, kde hledali úkryt. V panice se snažili co nejrychleji dostat od auta, které do davu v centru města najelo.

Podle několika svědků včetně zmíněné majitelky vyletělo po nárazu z kočárku do vzduchu dítě. Jeden nezletilý je podle médií mezi oběťmi, další podrobnosti ale zatím nejsou známy. Další přihlížející mluvili o „děsivé scéně“.

Tmavě šedý Range Rover podle svědků najel do lidí „úmyslně“, v tu dobu měl asi 80kilometrovou rychlost, píše web Daily Mirror. „Lidé létali vzduchem,“ vyprávěl jeden z místních. Úřady potvrdily, že šlo o úmysl, ale pravděpodobně bez politické motivace.

Starosta Trevíru Wolfram Leibe novinářům sdělil, že „to byl hororový pohled“. „Běžel jsem tam  a bylo to prostě příšerné. Na zemi ležel pár tenisek… Zřejmě patřil té dívce, která zemřela,“ uvedl bezprostředně po útoku. Není však jasné, jestli už v té době měl správné informace.

„Zadrželi jsme jednu osobu a zajistili auto. Dva lidé podle prvotních poznatků zemřeli,“ sdělila na Twitteru trevírská policie. Zároveň vyzvala, aby se lidé místu události vyhnuli, a oblast uzavřela. Kromě pěti mrtvých zůstalo po tragédii 15 vážněji zraněných.

Tagy: