Svědectví ze střelby v Texasu: 11letá dívka se pomazala krví a hrála mrtvou, aby přežila

 Žákyně čtvrté třídy Miah Cerrillová se nyní vyrovnává s traumatizujícím zážitkem.

Byl zásah dost rychlý? Už druhý den po útoku v texaské škole se začaly objevovat pochybnosti

Jedenáctiletá dívka, která přežila masakr na základní škole v texaském městečku Uvalde, se bála, že se pro ni střelec vrátí. Potřela se proto krví své kamarádky a předstírala mrtvou. Nyní je traumatizovaná a trpí problémy se spánkem.

Žákyně čtvrté třídy Miah Cerrillová se vyrovnává s traumatizujícím zážitkem – Salvador Ramos v úterý na základní škole zabil 19 dětí a dvě učitelky, některé před jejíma očima. Podle Miah, která to sdělila CNN, se v osudový moment se svými spolužáky a dvěma pedagožkami dívali ve třídě na film Lilo a Stitch.

Když se kantorky o střelbě ve škole dozvěděly, jedna z nich šla zamknout, podle Miah už ale střelec stál u dveří. Učitelka zacouvala do učebny a útočník ji následoval. S ženou navázal oční kontakt, údajně jí řekl: „Dobrou noc,“ a pak ji zastřelil.

Miah se po incidentu snažila minimalizovat riziko ohrožení života. „Viděla svou kamarádku celou zakrvácenou. Nabrala nějakou krev a natřela si ji na sebe, aby předstírala, že je mrtvá,“ vysvětlila teta a kmotra dívky Blanca Riverová.

Úlomky kulky v zádech

I Miah utrpěla zranění a skončila v nemocnici. „Okolo půlnoci mi volala švagrová a jen plakala, jako by umřela právě Miah,“ popsala Riverová. Dívku už lékaři propustili. „Bratr říkal, že měla v zádech úlomky z kulky,“ dodala Riverová.

Maminka holčičky Abigale Velozová CNN popsala, že si v den střelby Miah stěžovala na bolest ucha, proto ji ještě během výuky vyzvedla a vzala k lékaři. Po vyšetření dceři navrhla, aby se už do školy na zbývající hodiny nevracela, to ale Miah odmítla údajně s tím, že chce za kamarády. A tak ji matka dovedla přivezla zpět – asi 60 minut před střelbou.

Velozová uvedla, že Miah je nyní traumatizovaná a nemůže spát. „Musíme se modlit a žádat Boha, aby jí pomohl se přes tuto situaci přenést,“ dodala Riverová.

Tagy: