Svědkyně popsala bitku v brněnském Bronxu: Češi byli zdrogovaní, roli zřejmě sehrál i alkohol

V Brně zasahovali těžkooděnci při bitce čtyř lidí.

Po nočním incidentu v Brně skončil jeden člověk v nemocnici. Podle svědkyně byli aktéři krvavé potyčky asi zdrogovaní, roli podle ní sehrál také alkohol. Incidentu se měli účastnit Češi a Moldavané. Policie již dříve vyvrátila verzi o bitce mezi Romy a Ukrajinci.

Celý incident podle svědkyně začal u nedalekého obchodu, ve kterém si údajně aktéři bitky kupovali alkohol. „Nějací Češi napadli Moldavany. Byli tam asi dva nebo tři Moldavani a tři Češi. Stáli vedle obchodu, něco jim asi nesedlo a začali se hádat. Asi byli zdrogovaní,“ řekla pro CNN Prima NEWS jedna ze svědkyň potyčky.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry noční bitky v Brně: Surové kopání i bití pěstmi. Incidentu přihlížely desítky lidí

Slovní přestřelka pak přešla v pěstní souboj přímo na ulici. Proti značné přesile neměl mladík z Moldavska téměř žádnou šanci, a proto se snažil zachránit útěkem. „Běžel domů a Češi letěli za ním. Ty dveře rozbil taky Čech. Měl na hlavě dredy. Kopl do toho zámku, až vypadlo sklo. Potom vletěli dovnitř,“ dodala svědkyně.

Není vyloučeno, že v domě jeden z agresorů vytáhl na svou oběť nůž. Pobodaný mladík skončil v nemocnici.

„Naše posádky ošetřily muže mladšího věku se středně těžkým poraněním,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Jihomoravského kraje Lukáš Dvořáček. Že svou roli při napadení zřejmě sehrál alkohol, potvrdil také mluvčí jihomoravských kriminalistů David Chaloupka.

Místo konfliktu se nachází ve vyloučené lokalitě přezdívané brněnský Bronx a incidentu i zákroku policie přihlížely desítky Romů. Na sociálních sítích se šíří videa, podle kterých se jednalo o střet mezi Romy a Ukrajinci. Policisté tyto spekulace označili za fámu. „Fér to určitě nebylo, nicméně samotný souboj se obešel bez účasti Romů i Ukrajinců,“ napsali policisté na Twitteru.

Kriminalisté incident vyšetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, za které hrozí pachatelům několikaleté vězení.

Tagy: