Válka gangů ve Švédsku: Vrazi zastřelili známého rappera. Ten měl mít vazby na zločineckou síť

Švédské úřady zadržely dva podezřelé v souvislosti s úterní vraždou rappera C. Gambina, informovala agentura Reuters s odvoláním na tamní prokuraturu. C. Gambino přišel o život tento týden poté, co utrpěl nejméně dvě střelné rány. Policisté se domnívají, že smrt umělce souvisí s násilím mezi gangy, s nímž se severská země dlouhodobě potýká.

Gambino byl zastřelen v garáži v Göteborgu na západě Švédska. „Policie zadržela dvě osoby podezřelé z napomáhání k vraždě,“ uvedlo v prohlášení státní zastupitelství. Rapper na veřejnosti vystupoval vždy v masce a nikdy neodhalil svou identitu. Úřady jeho skutečné jméno rovněž odmítly prozradit. Mladý umělec podle nich měl vazby na zločineckou síť.

ČTĚTE TAKÉ: Milostný trojúhelník na Ostravsku málem skončil vraždou. Žárlivý bezdomovec měl soka pobodat

Skladby asi pětadvacetiletého C. Gambina si na platformě Spotify měsíčně poslechne téměř milion lidí. V pátek byl C. Gambino podle dat Spotify nejvíce přehrávaným švédským umělcem za posledních 24 hodin. Minulý měsíc C. Gambino obdržel cenu Grammis, švédskou obdobu amerických Grammy, jako nejlepší švédský rapper roku 2023. Masku si C. Gambino nesundal ani při přebírání sošky.

Švédsko se v poslední době potýká s válkami gangů. Za uplynulých deset let se v severské zemi počet případů smrtelných útoků střelnou zbraní více než ztrojnásobil. Tento týden švédský soud uložil doživotní tresty dvěma mužům, kteří zastřelili patnáctiletého mladíka a dospělého muže při vyřizování účtů mezi znepřátelenými gangy. Stejný trest uložil letos soud rovněž muži za to, že k vraždě člena nepřátelského gangu navedl patnáctiletého chlapce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tajemný fantom devadesátek. Nechal „provozák“ zabít Jonákovu ženu a založil Berdychův gang?

Tagy: