Sympatické karaoke a hluboký podprůměr. Hejma se pustil do zpívajícího exministra Vojtěcha

Adam Vojtěch zazpíval v pořadu Show Jana Krause.

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch byl při první vlně koronavorivé pandemie mnohým trnem v oku. Vojtěch rád zpívá a před lety prošel i pěveckou soutěží. Někteří mu vyčítali, že vstoupil do politiky místo toho, aby zůstal u zpěvu. Po odchodu z ministerské pozice zazpíval v Show Jana Krause televize Prima a opět se někomu nezavděčil.

Adam Vojtěch asi všechny překvapil, když v pořadu Show Jana Krause souhlasil, že po skončení talkshow zazpívá. Vystřihl jeden z největších světových hitů „My way“ a u jeho vystoupení určitě zaplesala srdce jeho fanynek, které nepochybně má ještě z roku 2005, kdy se zúčastnil televizní pěvecké soutěže.

Tenkrát si díky svému vzhledu vysloužil přezdívku Ken. „Mně všichni říkají Ken a model, ale já nikdy žádný modeling nedělal a ani o tom neuvažuji,“ bránil se tenkrát devatenáctiletý Vojtěch. V porotě druhé řady soutěže působil novinář a hudebník z kapely Žlutý pes Ondřej Hejma a show moderovala Laďka Něrgešová, kteří teď po letech opět zhodnotili jeho vystoupení.

„Já jsem Adama neslyšel zpívat tak 15 let a musím říct, že to, co jsem viděla mě opravdu zaskočilo,“ řekla Něrgešová po shlédnutí Show Jana Krause. Laďka umí použít cukr i bič. „Ta suverénnost projevu, ten pevný medový hlas mě mile překvapily. Za mě ale musím říct, že ta angličtina nebyla úplně pecka,“ řekla s úšklebkem. Aby to ale trochu napravila dodala, že Vojtěcha zná jako milého, hodného, zodpovědného a klidného člověka.

Pan Vojtěch udělal velice dobře, že zpěv opustil...

Jeho zpěv si nenechal ujít ani Ondřej Hejma, jeho bývalý porotce v pěvecké soutěži. „Pan Vojtěch udělal velice dobře, že zpěv opustil a vrhl se na kariéru politika. Má k tomu evidentně daleko lepší předpoklady. Ten zpěv byl prostě hluboce průměrný, když to řeknu slušně,“ vyjádřil se Hejma bez servítek.

Adam Vojtěch je sice stále poslancem, ale především mnoho dam by určitě uvítalo, kdyby se v budoucnu více věnoval i hudbě a problém by v tom neviděla ani pedagožka zpěvu Linda Finková. „Když si někdo koupí jeho cédéčko a přijde na jeho koncert, tak proč ne,“ řekla přesvědčeně.

Ondřej Hejma naopak přitvrdil. „Živit se zpěvem není v jeho případě úplně reálné. Zkoušet to může a možná jako zpívající ministr by to byl zajímavý image. Je to takové sympatické karaoke. Žádná radost z toho nešla,“ dodal hudebník a skladatel.

Posuďte sami, jak se Adamu Vojtěchovi vystoupení povedlo:

Tagy: