Bůh šašek se vazbě vyhnul, v sektě ho nadšeně vítali. Lidé z Plas teď mají strach o své děti

Plzeňský okresní soud rozhodl o tom, že vůdce sekty Ohnivý drak bude vyšetřován na svobodě. Lukáš Stančík alias Bůh šašek tak ve čtvrtek večer zamířil zpátky do Plas na Plzeňsku, kde komunita sídlí. Jeho stoupenci ho přivítali s radostí, což se ovšem nedá říct o místních. Ti totiž doufali v jeho vzatí do vazby.

Vůdce sekty si v kostýmu šaška užíval po rozhodnutí soudu volnost. Nyní bude jeho stíhání probíhat na svobodě, a to i přes to, že kriminalisté pro něj navrhovali vazbu. „Mám pouze zakázáno se objevovat ve veřejných médiích. Možná jsem tak v přečinu, když si mě natáčíte, ale nedělám to sám od sebe,“ sdělil před budovou soudu na kameru CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík měl na ulici v Ostravě ubít a okrást staršího muže. Vše začalo drobnou rozepří

Právníka Jana Černého rozhodnutí soudu překvapilo. „Neustále mi v celém případě rezonuje jeho působení v sektě. Nicméně rozhodnutí soudu je třeba respektovat,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Členové náboženského uskupení ale vyšetřování Stančíka na svobodě vítají. „Máme radost, bylo to krásné. Seděli jsme v garáži, když v tom jsme zaslechli rolničky. Řekli jsme si, že to musí být Lukáš,“ popsala členka komunity své pocity. „Musel si vybojovat, aby za všechny ty lži nešel do vězení. Obvinění jsou kravina,“ říká další.

Obyvatelé Plas mají ale na propuštění Stančíka opačný názor. „Je to špatné. Jeho názory opravdu stojí za to,“ tvrdí místní. „Jsme zásadně proti. Vždyť vidíte, jaké manévry jsou před školou. Hlídka je i před domem sekty,“ řekl další obyvatel Plas na Plzeňsku.

Rodiče místních dětí se podle informací CNN Prima NEWS strachují nejvíce. Stančík měl totiž mířit některé své výhrůžky i na místní základní školu, před kterou už několik dnů hlídkují policisté. Vše teď záleží na tom, jestli vůdce streamovací sekty bude respektovat rozhodnutí soudu.

Stančík čelí několika obviněním, a to především kvůli svému působení na sociálních sítích, kde si opravdu nebral servítky. Vyhrožoval, nadával, předpovídal smrt miminka, které v náboženské komunitě žije, a mluvil o sebevraždě několika svých stoupenců.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spletl si rybáře s divočákem a zastřelil ho. Myslivec za zabití muže v Ostravě dostal podmínku

Tagy: