Řidiče autobusu v Praze kopal kolenem do hlavy, policie muže dopadla. Pomohly i Krimi zprávy

Muž na Černém Mostě napadl řidiče autobusu.

Policisté i díky divákům Krimi zpráv už znají totožnost muže, který měl v Praze napadnout řidiče autobusu

Policisté znají totožnost muže, který měl v Praze napadnout řidiče autobusu. Na dopadení útočníka se podíleli i diváci Krimi zpráv. Vyšetřovatelé muže vyslechli. Podle informací CNN Prima NEWS s nimi od začátku spolupracuje.

Kamera před vstupem do stanice metra Černý Most zachytila potyčku dvou mužů. Předcházet jí měla slovní rozepře v nedaleké trafice. Terčem napadení se stal řidič autobusu. Po útočníkovi pátrali policisté.

ČTĚTE TAKÉ: Vůdce sekty z Plas dorazil k soudu v kostýmu. Do vězení zatím nemusí, ale byl mu určen dohled

Poté, co CNN Prima NEWS odvysílala reportáž o incidentu, ozvalo se policii několik svědků s poznatky o hledaném muži. „Na základě těchto poznatků se ho podařilo ztotožnit a přivést k výslechu,“ uvedla policejní mluvčí Kristýna Zelinková.

Muže mělo poznat několik desítek lidí. Podle informací CNN Prima NEWS s kriminalisty spolupracuje a měl opravdu co vysvětlovat. Řidič autobusu totiž po potyčce skončil se zlomeninou v obličeji. Útok měl být poměrně razantní. „Strhl jej na zem a několikrát kopl kolenem do oblasti hlavy a hrudníku,“ upřesnila Zelinková.

Podle prvotních informací měla být důvodem útoku mužova domněnka, že je řidič autobusu ukrajinské národnosti. Zda to tak skutečně bylo, teď musí zjistit policisté. Porovnávat budou výpovědi obou mužů. „Motivem činu a podrobnostmi případu se v současné chvíli zabýváme,“ shrnula mluvčí.

Světlo by do případu mohly vnést i výpovědi svědků, kteří na místě potyčku viděli. Podle místních prodejců nejsou nejrůznější roztřžky na konečné stanici metra ničím výjimečným.

Útočníkovi z aktuálního případu hrozí za ublížení na zdraví až tři roky ve vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spletl si rybáře s divočákem a zastřelil ho. Myslivec za zabití muže v Ostravě dostal podmínku

Tagy:
policie CNN Prima NEWS napadení řidič autobusu Praha Černý Most trestná činnost stanice metra trestná činnost, právo a spravedlnost