Tachometr se zastavil na 135 km/h. Zběsilou jízdu opilého muže ukončila až budova zámečku

Opilý řidič ve vysoké rychlosti nezvládl řízení. Naboural do budovy zámečku.

Opilec narazil do budovy zámečku

Na Slovensku se odehrála zběsilá jízda, která mohla skončit tragédií. Řidič ve více než 130kilometrové rychlosti naboural do historické budovy. Po nehodě chtěl z místa odejít po svých. Sousedé ho ale zastavili, než dorazila na místo policie.

Divoká jízda devětadvacetiletého muže skončila v centru Zemianských Kostoľan. „Ručička tachometru se zastavila na 135 kilometrech za hodinu. Myslím, že před nárazem jel ještě víc,“ svěřil se TV JOJ obyvatel obce.

Řidič v rychlosti ztratil kontrolu nad vozidlem a vyletěl na chodník. Následně narazil do budovy zámečku. „Několik minut před tím se tady po chodníku procházely děti. Naštěstí se nikomu nic nestalo,“ doplnil místní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dívku na kolejích smetl vlak, jako zázrakem přežila. Pořádně se nerozhlédla, ukazuje video

Z auta řidič vystoupil sám, střízlivý ale nebyl. „U řidiče byla provedena dechová zkouška, která skončila s výsledkem 1,5 promile alkoholu,“ sdělila novinářům mluvčí trenčínské policie Kateřina Kuzmová.

Měl jsem zkrat

Muž skončil v policejní cele. Po vystřízlivění ho strážníci eskortovali k okresnímu soudu v Prievidzi. Tam svého jednání začal litovat. „Je mi to strašně líto. Bylo přede mnou auto, chtěl jsem se mu vyhnout, abych do něj nenarazil,“ vysvětloval. Jeho cesta vedla z obce Nováky do Bystričan. Také se přiznal, že před jízdou požil alkohol.

„Pil jsem doma. Měl jsem zkrat. Nevím, sám si to neumím vysvětlit,“ dušoval se. Podle místních ten, kdo opilý sedne za volant, rozhodně nepatří na silnici. Soud byl s neukázněným řidičem velmi rychle hotový. Trest znal za necelou hodinu.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily srážky tramvají v Praze. Řidičku přemohly střevní potíže, střídání přijelo pozdě

„Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky soud uložil obviněnému trest odnětí svobody v době trvání 4 měsíců. Výkon tohoto trestu podmíněně odložil na zkušební dobu 14 měsíců,“ uvedl mluvčí soudu v Trenčíně Roman Tarabus. Za volant navíc provinilec nesmí sednout v následujících 16 měsících.

Tagy: