Zběsilá jízda ulicemi skončila děsivou hromadnou havárií. Při tajném závodě se zranilo 14 lidí

Tajný automobilový závod uprostřed centra Kolína nad Rýnem skončil tragicky. V nemocnici skončilo 14 lidí a uprostřed města zůstaly hromady trosek. Bouralo celkem deset aut, píše web týdeníku Focus.

Policie na místě zadržela osmadvacetiletého mladého muže z Kataru, který je s největší pravděpodobností viníkem hromadné nehody, a domnívají se, že je organizátor tajného závodu, píše web týdeníku Focus.

V pronajatém voze Audi RS Q3 se řítil krátce po osmé večer centrem města. Nerespektoval červenou na semaforech a na křižovatce Justinianstraße narazil do aut, která stála na červené. Audi vzlétlo a přistálo na střeše Renaultu Twingo. Další auta byla při srážce natlačena do sebe a zaklíněna.

ČTĚTE TAKÉ: V Německu nemá kdo pracovat. Firmy chtějí zavřít, nebo se přesunout do zahraničí

V nemocnici řidiči nechali odebrat krev a zabavili tři mobilní telefony.

Deník Bild s odkazem na policejní informace napsal, že muž byl zadržen „pro podezření ze zakázaného závodu motorových vozidel“. Je také obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti.

V minulosti se v Německu stalo několik těžkých nehod při nezákonných závodech aut. Mimořádnou pozornost vzbudil případ dvou mladých řidičů, kteří v roce 2016 v centru Berlína závodili a způsobili havárii, při níž zemřel řidič jiného auta. Během šílené jízdy projeli mladíci několik křižovatek na červenou a v okamžiku srážky s cizím vozem jeli rychlostí 160 kilometrů za hodinu. Koncem února nad nimi soud vynesl trest doživotního vězení, když klasifikoval jejich skutek jako vraždu.

Rozsudek nad řidiči obou aut soud zdůvodnil tím, že „jednali ve spoluúčasti s vědomím toho, že mohou zavinit smrt“. Jako právně relevantní skutečnost spáchání vraždy přitom v této kauze uznal, že obě auta byla vražednou zbraní.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická nehoda v Karlových Varech. Motorkář nepřežil náraz do kamionu, doprava se zastavila

Tagy: