Tolik lidí neměl na narozeninách ani Stalin. Domů se ale vrátíte živí, žertoval Blažek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek na kongresu ODS

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek na kongresu ODS vtipkoval

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se na kongresu ODS rozhodl vystoupit s odlehčeným projevem. Jelikož se jeho spolustraníci potkali v den jeho narozenin, vtipkoval brněnský politik, že to připomíná oslavy narozenin sovětského diktátora Josefa Stalina. Delegáty sjezdu však ubezpečil, že se domů vrátí živí.

Ministr v úvodu svého projevu oznámil, že měl připravené dvě varianty. Buď vážný projev, nebo spíše odlehčený. Jelikož ostatní ministři před ním vystoupili s projevy vážnými, rozhodl se pro nadsázku, která souvisela s tím, že právě v pátek slavil své 53. narozeniny.

„Jsem rád, že jste přijeli na mé narozeniny. Takovou účast neměl ani soudruh Stalin. Já vám alespoň na rozdíl od něj mohu slíbit, že se z nich všichni vrátíte živí,“ řekl Blažek a sál pražského O2 universum, kde 30. kongres ODS probíhá, vybuchl smíchy.

Dále se rozhodl obdarovat přítomné novináře, obrátil se na ně s tím, že jim připravil titulky, které mohou v průběhu kongresu publikovat. Přitom si dokázal udělat legraci i ze své kontroverzní pověsti a nelichotivé přezdívky. „Ostrá slova padla při projevu dona Pabla,“ zněl jeden z titulků, který Blažek v nadsázce žurnalistům „věnoval“.

Třicátý kongres ODS nese podtitul Věříme v budoucnost. Občanští demokraté ho zahájili několikaminutovým spotem, ve kterém připomněli třicetiletou historii strany. Kongres původně plánovaný na polovinu ledna ODS odložila kvůli protikoronavirovým opatřením. Na rozdíl od původního termínu tentokrát covidová pravidla umožní účast všech delegátů.

Tagy: