Tatínek k pohledání. V Havířově rozbil všechny skleněné dveře vlaku, u toho držel kočárek

Muž rozbil všechny skleněné dveře vlaku, vezl u toho kočárek

Neuvěřitelný případ vandalství v Havířově

Neuvěřitelný případ vandalství vyšetřují policisté v Havířově. Cestující vystoupil z vlaku, ve kterém ukradl nouzové kladívko a tím rozbil snad všechny skleněné dveře odjíždějící soupravy. S sebou měl přitom dítě v kočárku.

Za svůj čin si vysloužil titul „tatínek k pohledání“. Vystoupil z vlaku, pomalu se s kočárkem vydal po peróně a chystal se na svůj čin. „Muž měl nejdříve odcizit nouzové kladívko uvnitř vagónu, poté s tím zřejmě rozbil výplně projíždějícího vlaku,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

A podle videozáznamu si dal záležet. Dokonce přidal i elegantní otočku. Co muže rozčílilo, je otázkou. „Dopustil se několika trestných činů – krádeže, výtržnictví, ale i poškození cizí věci,“ doplnila Michalíková.

Zatímco policisté jeho vandalský čin vyšetřují, České dráhy už pomalu sčítají celkové škody po vandalech. Letos budou nejspíš vyšší než loni. „Za loňský rok evidujeme poškození vlaků za více než sedm a půl milionů,“ upřesnil mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

„Zejména to jsou poškozené skla na železničních vozech, ať už třeba přijíždějících z Prahy, z Polska, kdy to samozřejmě poškodí neznámý pachatel. Pachatele nezjistíte, protože k tomu došlo během jízdy vlaku,“ doplnil vedoucí Oddělení Hlavního nádraží Ostrava PČR Martin Kubátko.

Muže, který rozbil skleněné výplně vlaku, policie má. Hrozí mu až dva roky ve vězení.

Tagy: