Těchto lidí je potřeba si moc vážit: Hledáme vychovatele pro budoucí asistenční psy

Hledáme vychovatele pro budoucí asistenční psy

Prima Mazlíček - inzerce 3. díl

Máme pro vás tak trochu jinou inzerci. Ve třetím dílu pořadu Prima Mazlíček jsme nehledali domov zvířatům z útulků, ale hledáme vychovatele pro budoucí asistenční psy.

Období věku štěněte do jednoho roku je nejdůležitější v jeho životě. Co se v této době štěně naučí, už nikdy nezapomene. Proto je úloha vychovatelů zcela zásadní a velmi důležitá. „Vychovatelé jsou pro naši organizaci a naše klienty ti nejdůležitější a nejobětavější dobrovolní spolupracovníci,“ říká ředitelka organizace Helppes Zuzana Daušová.

Cílem výchovy není vycvičený pes ovládající kompletní poslušnost, ale socializovaný a příjemný psí společník. Výchova znamená, aby se z malé roztomilé psí kuličky stal dobře vychovaný a bezproblémový psí junior.

Je důležité, aby dobrovolník se štěnětem trávil co nejvíce času. Aby s ním mohl chodit do práce a bral ho všude s sebou. S čím větším množstvím situací přijde štěně do kontaktu, tím lépe. Důležité jsou všechny druhy zvířat i dopravy, například metro, trmavaje, klidně i lodě. Aby se nebálo jezdících schodů, prosklené výlohy, různě zbarvené podlahy, výtahů, mostů, vlastně je dobré ho naučit a seznámit se vším, co vás napadne.

Žádné kynologické zkušenosti nejsou podmínkou, jen věk nad 18 let.

Vychovatelům pro štěně organizace dodává krmivo, pamlsky, hračky, pelíšky, výstroj, hradíme veškerou veterinární péči a případné cestovní náklady na tréninky a setkání.

Veškeré další informace vám rádi poskytnou na e-mailu info@helppes.cz

NEZAPOMEŇTE SOUTĚŽIT S POŘADEM PRIMA MAZLÍČEK A NAŠÍM PARTNEREM SPOLEČNOSTÍ NATIVIA O VOUCHERY NA KRMIVO

Malí, velcí, štěňata i zasloužilí senioři – zkrátka všichni psi si rádi pochutnají na misce plné dobrot! A my pro vás...

Posted by Prima Mazlíček on Saturday, April 16, 2022

Tagy: