Televize Prima slaví narozeniny. Za 29 let se dostala na vrchol, čím diváky přitahuje?

Televize Prima slaví 29. narozeniny.

Televize Prima slaví narozeniny

Televize Prima v pondělí 20. června slaví. S diváky se na obrazovkách potkává už 29 let. Vůbec prvním pořadem, kterým tehdejší FTV Premiéra zahájila vysílání, byl oscarový film Amadeus. Za tu dobu má TV Prima na kontě řadu úspěšných televizních projektů, které ji vynesly na vrchol, a stala se tak komerční jedničkou.

Psal se 20. červen roku 1993. V Praze a ve středních Čechách odstartovala televize Prima své vysílání, tehdy ještě pod názvem FTV Premiéra. Rok na to začala vysílat pro celou Českou republiku a v průběhu let se rozrostla na velkou mediální skupinu.

„29 let je krásný věk, co si budeme povídat, to už je věk, kdy víte, co chcete. Můžete si dovolit ledacos. My jsme si dovolili být jednička na trhu letos, což je hezké. A dovolili jsme si být rovnocenný soupeř s ostatními, za což jsme také rádi. Pomalu pracujeme na tom, aby Prima byla prima, tzn. první,“ uvedl generální ředitel Marek Singer.

Vlastní tvorba se v prvopočátku točila kolem talkshow a seriálů. Diváci si oblíbili třeba Prima jízdu, seriál Rodinná pouta a později Velmi křehké vztahy. Dalším přelomem byla reality show Vyvolení – parta lidí ve vile, kteří plní úkoly a bojují o to, kdo zůstane nejdéle.

Prostřeno ukázalo, jak vaříme doma, a Zdeněk Pohlreich zase Čechy upozornil, že by v restauracích neměli jíst jen tak něco. No a pozadu nezůstaly ani soutěže a zábava. Třeba Česko Slovensko má talent nastartovalo kariéru mnoha umělcům.

ZOO sleduje přes milion diváků

Před dvěma lety do rodiny primáckých kanálů přibyl čistě zpravodajský – CNN Prima NEWS. Ten si vydobyl místo na trhu jako rychlý a důvěryhodný zdroj informací. Jako smršť vtrhly na obrazovky nové primácké seriály od Poldy, přes Modrý kód, Slunečnou, až po ZOO, kterou si v průměru pouští přes milion dvě stě tisíc diváků.

A zanedbávat seriály nebude Prima ani na podzim. „Všechny ty tituly mají něco společného se sluncem. Je to Pálava – nový seriál o vinařích – nebo Dobré zprávy ze zpravodajství. Už sám název naznačuje, že se budeme snažit divákům přinášet spíš dobré zprávy než ty špatné, protože těch je bohužel okolo příliš mnoho,“ dodal Singer.

Tagy: