Temný případ milostného trojúhelníku: Žena zastřelila sokyni v lásce a zmizela, policie tápe

Hledaná Kaitlin Maria Armstrongová kterou policie podezřívá z vraždy profesionální cyklistky

Temný případ milostného trojúhelníku: Žena zastřelila sokyni v lásce a zmizela

Texaská policie řeší případ milostného trojúhelníku, který skončil vraždou profesionální cyklistky. Z té vyšetřovatelé podezřívají jinou ženu. Obě totiž měly mít milostný poměr se stejným mužem — rovněž cyklistou. Pátrání po podezřelé je ale komplikované, její poslední stopu zachytili policisté před několika dny na letišti. Od té doby jako by se po ženě slehla zem. O neobvyklém případu informovala stanice CNN.

„Pokud se Kaitlin někde dívá, žádáme ji, aby se přihlásila,“ vyzval policejní vyšetřovatel Brandon Filla Kaitlin Marii Armstrongovou. Žena totiž podle policie uprchla z Austinu v Texasu poté, co 11. května zastřelila Annu Moriah Wilsonovou — 25letou profesionální cyklistku. Bezpečnostní kamery zachytily Amstrongovou jen několik dní po vraždě na letišti v Austinu, těsně před odletem do New Yorku.

Podle nejnovějších informací ji někdo vysadil na letišti v New Jersey o čtyři dny později — 18. května. Podle policie zatím neexistují důkazy, že by odletěla, alespoň ne na své skutečné jméno.

Amstrongová je nyní stovky kilometrů od místa činu a vyšetřovatelé jsou v koncích. „Jakmile přistála na letišti v New Yorku, ztratili jsme její stopu,“ přiznal Filla. Otec Amstrongové má ale na případ jiný názor. Televizi ABC řekl, že jeho dcera je nevinná. „Vím, že to neudělala. Je tu spousta nezodpovězených otázek,“ tvrdí Michael Armstrong.

Policie se ovšem domnívá, že Amstrong zná odpovědi na tyto otázky. Motivem vraždy může být žárlivý vztek. Policisté v prohlášení uvádí, že obě ženy měly milostný vztah se stejným mužem — dalším profesionálním cyklistou Colinem Stricklandem. Podle anonymního zdroje Amstrongová údajně vyjádřila touhu Wilsonovou zabít.

V den vraždy si Wilsonová a Strickland šli zaplavat a následně měli společnou večeři. Strickland vyšetřovatelům řekl, že vysadil Wilsonovou u kamarádky a dovnitř nešel. Později ten večer se kamarádka Wilsnové vrátila domů a našla ji krvácet a v bezvědomí. Utrpěla několik střelných zranění.

Podezřelá má před policisty značný náskok

Policie se zaměřila na Amstrongovou jako hlavní podezřelou poté, co získala kamerový záznam, na kterém je vidět, že poblíž místa činu se nachází stejné auto, jaké vlastní Amstrongová, a to jen minutu poté, co Wilsonová vešla dovnitř do domu. Z policejního prohlášení také vyplývá, že balistické důkazy z místa činu jsou podobné testovaným střelám z pistole, která patřila Amstrongové.

„Rádi bychom ji bezpečně přivedli do vazby, aby mohla předstoupit před soud a říct svou verzi události,“ uvedl Filla. Amstrongová už přitom jednou měla příležitost říct svou verzi událostí. Předtím, než odcestovala z města, ji policie zadržela v souvislosti s jiným případem. V rámci vyslýchání se jí zeptali, proč bylo její vozidlo na kamerových záběrech poblíž místa vraždy. V té době ale neměli důvod Amstrongovou zadržet a nechali ji jít. I přes to, že nijak nedoložila své vysvětlení. Podle Filly tak podezřelá získala před policií pětidenní náskok.

Tagy: