Tenistka Kvitová na Nový rok oznámila radostnou zprávu. S manželem Jiřím Vaňkem čeká dítě

Petra Kvitová na turnaji v Riu

Tenistka Petra Kvitová je těhotná

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová na sociálních sítích oznámila, že je těhotná. Narození prvního potomka s manželem a trenérem Jiřím Vaňkem očekávají v létě. Zda těhotenství znamená konec její úspěšné tenisové kariéry, třiatřicetiletá Kvitová neupřesnila.

„V první den roku 2024 jsem vám chtěla popřát šťastný nový rok a podělit se s vámi o vzrušující zprávu, že letos v létě přivítáme s Jiřím do naší rodiny miminko,“ napsala na sociální síti X v angličtině tenistka Petra Kvitová a připojila dvě fotografie s o 12 let starším Vaňkem, za něhož se vdala v červenci. Příspěvek sdílela šest minut po půlnoci.

„I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se na to, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech,“ dodala k fotografii s dětskými dupačkami na Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trojan je frajer, píší fanoušci. Herec při premiéře v basketbalové lize pomohl k výhře Opavy

Kvitová ovládla Wimbledon v letech 2011 a 2014, v roce 2011 také triumfovala na Turnaji mistryň. Ve světovém žebříčku vystoupala v kariéře až na druhé místo. Na okruhu WTA získala ve dvouhře 31 titulů, loni ovládla turnaje v Miami a Berlíně. Uplynulou sezonu ukončila na čtrnáctém místě světového žebříčku.

V roce 2016 získala Kvitová bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro, šestkrát také pomohla k triumfu ve Fed Cupu. Na kurtech se rodačka z Bílovce představila naposledy na začátku října, kdy prohrála na turnaji v Pekingu ve 2. kole s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Poté ukončila sezonu, omluvila se i z listopadové účasti ve finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové v Seville.

Z bývalých českých tenistek čeká v současné době druhého potomka Barbora Strýcová nebo Andrea Sestini Hlaváčková, dvojnásobnou matkou již je další nedávná fedcupová vítězka Lucie Šafářová. Předloni přivedla na svět syna Kristýna Plíšková.

Ze světových hráček má aktuálně přerušenou kariéru kvůli těhotenství například olympijská vítězka z Tokia Švýcarka Belinda Bencicová. Po narození potomka se v této sezoně vracejí bývalé světové jedničky Němka Angelique Kerberová a Japonka Naomi Ósakaová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Finále se blíží, v hlavě mám plán A, řekl Vémola. Popsal vypínač od Piráta i své zdraví

Tagy: