Tenistka Petra Kvitová je novopečenou maminkou. Synovi dali s manželem krásné jméno

Dvojnásobná vítězka tenisového Wimbledonu Petra Kvitová se stala maminkou. S manželem Jiřím Vaňkem přivítali na svět syna, kterého pojmenovali Petr. Radostnou novinku sdílela tenistka na svém Instagramu.

Kvitová zveřejnila na sociálních sítích fotografii novorozence s textem „Petr 7. 7. 2024“. Své těhotenství oznámila na Nový rok. Zda bude narození dítěte znamenat konec její úspěšné kariéry, jedna z nejlepších českých tenistek historie nespecifikovala.

ČTĚTE TAKÉ: Rána pro Karolinu Gudasovou. Její pětiletý syn trpí kostním infarktem, zpěvačka popsala léčbu

Gratulace na sebe nenechaly dlouho čekat. Připojila se i švýcarská tenistka Belinda Bencicová, která příspěvek Kvitové okomentovala třemi srdíčky. Sama se maminkou stala letos v dubnu.

Petra Kvitová je zatím jedinou českou hráčkou, která dokázala Wimbledon vyhrát více než jednou. Poprvé to bylo v roce 2011, podruhé o tři roky později. Před ní to z Češek dokázala jen Martina Navrátilová, která má na kontě devět vítězství, ale v dresu USA. V roce 2011 triumfovala Kvitová také na Turnaji mistryň.

Na další úspěch – wimbledonský i grandslamový – ale Kvitová od roku 2014 nedosáhla, i kvůli vážnému zranění ruky, které utrpěla při přepadení v prosinci 2016. V roce 2017, krátce po návratu na kurty, vypadla ve druhém kole. O rok později nepřešla ani přes první. V roce 2019 se dostala do finále Australian Open.

Na okruhu WTA získala levoruká hráčka z Fulneku ve dvouhře 31 titulů, loni ovládla turnaje v Miami a Berlíně. Svou dosud poslední sezonu 2023 ukončila na čtrnáctém místě světového žebříčku.

Otec jejího prvního potomka Jiří Vaněk je i jejím trenérem. Z bývalých reprezentačních spoluhráček Kvitové jsou už dvojnásobnými matkami Barbora Strýcová, Andrea Sestini Hlaváčková či Lucie Šafářová. V březnu porodila prvního potomka další bývalá fedcupová vítězka Lucie Hradecká.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mám rád hodinky a rychlá auta, řekl Voráček ve Varech. Prozradil, za co utrácí nejvíc peněz

Tagy: