Tenistka Strýcová má smůlu, uvízla na hotelovém pokoji. I tam trénuje dvakrát denně

Izolace před Australia open jako varování

Tenistka Barbora Strýcová měla smůlu a uvízla před Australian Open v ještě přísnější karanténě než většina jejích kolegů. Aktuálně nesmí opustit pokoj. Prokázal se totiž pozitivní covidový test u jejího spolucestujícího na letu z Emirátů. Zatím ale zvládá vše s úsměvem.

Čtrnáctidenní karanténa po dlouhých měsících příprav není rozhodně nic, co by profesionální tenistka uvítala. Zvlášť když není nakažená a musí měnit původní plány.

„Budu se snažit zase rychle dostat do formy, jakou jsem měla, když jsem přiletěla sem. Uvidíme, jak to dopadne,“ řekla tenistka Barbora Strýcová.

Jak vypadá jeden den v hotelové karanténě? Káva, snídaně, trénink na pokoji, oběd, siesta, trénink na pokoji, svačinka, nebo nejdříve svačinka a potom trénink, a večeře. „Ty dny jsou v podstatě podobné, ale dobré je, že jsou tréninky. Dělám většinou dva, jeden ráno, jeden odpoledne,“ uvedla Strýcová.

Nejvíce bude celé dva týdny postrádat především kurt. „Pohyb na kurtě chybí. Hraní je také hrozně důležité a 14 dní je celkem dlouhá doba. Ale musím ještě deset dní vydržet a pak se uvidí, jaké to opravdu bude,“ doplnila.

Strýcovou může trochu uklidňovat alespoň fakt, že na pokoji neuvízla sama. Podobně přísné karanténě čelí více než 70 tenistů.

Tagy: