Český úspěch ve Wimbledonu. Krejčíková a Siniaková si po čtyřech letech zahrají finále

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají po čtyřech letech finále Wimbledonu. Turnajové dvojky porazily na travnatých dvorcích v All England Clubu lotyšsko-ukrajinský pár Jelena Ostapenková, Ljudmila Kičenoková dvakrát 6:2 a budou usilovat o pátý společný grandslamový titul. V nedělním finále vyzvou buď nasazené jedničky Belgičanku Elise Mertensovou s Číňankou Čang Šuaj, nebo americké duo Danielle Collinsová, Desirae Krawczyková.

Wimbledonské vítězky z roku 2018 Krejčíková se Siniakovou přehrály čtvrtý nasazený pár za hodinu a šestnáct minut. Přišly jen dvakrát o servis, naopak šestkrát prolomily podání soupeřek. Do finále grandslamu se probojovaly podruhé v této sezoně. Na začátku roku triumfovaly na Australian Open, poté je zbrzdilo zranění Krejčíkové.

Češky sice nevstoupily do semifinále ideálně a prohrávaly 0:2, poté však získaly šest gamů za sebou. Také ve druhé sadě se Ostapenková s Kičenokovou držely jen úvodu. Od stavu 2:2 uhrály už jen šest míčků a nasazené dvojky využily hned první mečbol.

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu v dosavadních pěti zápasech jen jeden set. Zbývající dvě grandslamové trofeje vybojovaly Krejčíková se Siniakovou na Roland Garros v letech 2018 a 2021.

Tagy:
tenis Wimbledon Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková finále čtyřhra Danielle Collinsová All England Lawn Tennis and Croquet Club Jeļena Ostapenková Šuaj Čangová Ljudmila Kičenoková Desirae Krawczyková