Matka střelce z Texasu, který zabil 19 dětí, šokovala: Odpusťte mu, měl své důvody

Podezřelý ze střelby v texaské škole Salvador Ramos

Rozhovor s matkou střelce z Texasu

Odpusťte mému synovi, měl své důvody, proč to udělal. V rozhovoru pro CNN to řekla matka Salvadora Ramose, který na základní škole v texaském městě Uvalde chladnokrevně zastřelil 21 lidí. Adriana Reyesová zdůraznila, že její potomek nebyl násilník a neměl ani násilnické sklony. Jeho bývalí spolužáci ovšem mluví o opaku.

„Chci jen, aby mi nevinné děti, které zemřely, odpustily. Odpusťte i mému synovi,“ konstatovala pro CNN Adriana Reyesová. „Vím, že měl své důvody,“ doplnila.

Vylíčila, že se svým 18letým synem měla hezký vztah. Její tvrzení však nepodporují videa, která údajně zveřejnil na svém Instagramu. Na nich je podle DailyMail vidět, jak na ženu křičel, když se ho snažila vyhnat z domu. Napjaté vztahy ho prý donutily jít k babičce Celii, jež se stala jeho první obětí. Před střelbou se s ní měl pohádat kvůli nedokončenému studiu. Střelcův dědeček Ronaldo Reyes, přiznal, že neměl tušení, že si jeho vnuk pořídil zbraně. „Nahlásil bych to,“ svěřil se.

Reyesová jakékoliv problémy popřela a trvala na tom, že její syn „nebyl násilník“. Brutální útok ji prý šokoval stejně jako celý svět. „Modlím se za všechny ty nevinné děti,“ pronesla. Na otázku proč se zaměřil na základní školu, odpověděla, že se chtěl „přiblížit dětem“. Přiznala, že byl samotářský typ a neměl mnoho přátel. Naposledy ho prý viděla minulé pondělí, v den jeho 18. narozenin.

Zanedbávala ho. Obviňuje otec Reyesovou

Salvadorův otec v rozhovoru pro The Daily Beast řekl, že byl ve škole terčem šikany kvůli obnošenému oblečení. Svaloval proto vinu na jeho matku, že mu nekoupila nové. Otec Salvadora označil za „dobrého člověka“. „Nechci, aby o něm lidé říkali, že je zrůda. Nic o něm nevědí a nevědí nic o tom, čím si procházel,“ zdůraznil.

Bývalí spolužáci a další rodinní příslušníci médiím potvrdili, že byl mladík šikanován. Důvodem však měla být vada řeči. Lidé ze školy prý u něj agresivní sklony pozorovali už déle.

Tagy: