Najměte lepšího člověka na psaní projevů, radí prezidentovi expert. Řeč musí mít obsah

Odborník na politický marketing Petros Michopulos

Michopulos o prezidentově tiskové konferenci

Prezident Petr Pavel by si měl najmout lepšího writera, tedy člověka, který píše projevy, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS odborník na politický marketing Petros Michopulos. Reagoval na čtvrteční tiskovou konferenci hlavy státu ke sto dnům svého dosavadního působení na Hradě.

Tisková konference připomínala spíš tiskovku vlády, kde každý ministr obhajuje svůj resort, uvedl Michopulos. Byl to podle jeho slov nezvyklý formát. Pokud bude chtít ale v tomto duchu pokračovat, bude si muset najít nového, lepšího člověka, který píše projevy.

ČTĚTE TAKÉ: Komentátoři cupují Pavlovu tiskovku: Trapnost a byrokratická stafáž, chtěli nás unudit

„Jeho projev by měl být tím, který vyčnívá nad těmi ostatními. Měl by být emotivnější, aby se z něj daly lépe dělat titulky a posluchače víc chytil za srdce,“ uvedl. Prezident by měl dominovat, být viditelný, slyšitelný. „Aby vyčníval z řady lidí. To lidé očekávají. Jeho projev by měl mít více obsahu,“ dodal.

Michopulos se domnívá, že prezident chtěl možná představit kompletní hradní tým. „Prezident Pavel nevnímá úřad jako svůj, ale týmově a asi měl potřebu tímto způsobem svůj tým představit. Bylo to nezvyklé. Bylo vidět, že kancelář prezidenta to chtěla pojmout jinak a odlišit se od předchozích prezidentů,“ vysvětlil Michopulos.

Narážel na skutečnost, že na tiskové konferenci mluvil nejen prezident, ale i další zaměstnanci kanceláře prezidenta. Promluvila hradní kancléřka Jana Vohralíková, ředitel vnitropolitického odboru Tomáš Lebeda nebo mluvčí prezidenta Markéta Řeháková a také další.

Připomeňte si, jak prezident Petr Pavel zhodnotil prvních sto dní ve funkci hlavy státu.

Tagy: