Titul mistrů míří do Liberce. Staronovými českými šampiony ve hře CS:GO se stali SINNERS

Liberečtí hráči z týmu SINNERS ovládli tuzemský šampionát ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive. V halách brněnského výstaviště porazili konkurenty z celku ENTERPRISE za čistého skóre 3:0 a odnesli nejen titul mistrů, ale také největší část odměny z půlmilionového finanční dotace. Vrcholem turnaje Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách ukončí zápasy ve hře PUBG.

Hned čtyři české týmy, které se zúčastnily tuzemského klání o mistrovský titul, se probojovaly také do elitní stovky v rámci prestižního světového žebříčku HLTV. Očekávání ze strany diváků a fanoušků proto byla obrovská. Ve skupině A na sebe narazily týmy eSuba, Dynamo Eclot, Entropiq Prague a GLORE, přičemž o postup do semifinále následně bojovaly první tři jmenované celky.

Ve skupině B začali SINNERS svoji cestu za obhajobou proti EERINESS MARVO a následně si poradili i s budoucími finálovými soupeři z týmu ENTERPRISE. Ti v rozhodujícím souboji o postup mezi poslední čtyři celky vyřadili Sampi.Tipsport a potvrdili papírové předpoklady.

I v play-off si nejlépe vedli liberečtí favorité a konečné umístění odpovídá jejich pozici ve světovém žebříčku. SINNERS nenechali nic náhodě a bez ztráty jediné mapy dokráčeli k očekávanému titulu. Stříbro získal tým ENTERPRISE po úspěšném semifinále proti eSubě. Její hráči si spravili chuť alespoň v zápase o bronz, čtvrtá příčka následně připadla Dynamu Eclot.

„Bylo fantastické vrátit Vodafone MČR v počítačových hrách opět před diváky, byť jsme museli dodržovat přísná opatření. Fanoušci vytvořili neuvěřitelný kotel. Díky tomu jsme si užili opravdovou esportovou show a já věřím, že příští rok se nám podaří posunout turnaj ještě na vyšší úroveň,“ řekl Lukáš Pleskot z agentury PLAYzone, která stojí za organizací českého šampionátu. Druhý prosincový víkend ukončí celou esportovou událost on-line turnaj ve hře PUBG.

Tagy: