Tlustý: Vláda se stará o ostatní země jako rozzuřený mravenec. V boji mamutů ale nevyhraje

bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý v pořadu Co na to vaše peněženka

Co na to vaše peněženka 13.9.2023

Česká republika je v krizi, všechno jde do háje, řekl v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý. Českou republiku přirovnal k rozzuřenému mravenci, který vynakládá stovky miliard na zbraně a stará se o ostatní země. „V souboji mamutů ale nic nezmůže,“ řekl Tlustý.

Jsme v hluboké krizi, která se prohlubuje, prohlásil v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý. „Podívejte se na vývoj průmyslu, stavebnictví. Všechno jede rychle do háje. A teď tady rozzuřený mravenec, myslím Českou republiku, bude vynakládat stovky miliard korun na všechny stíhačky, tanky a kulomety. To je takový nesmysl,“ uvedl Tlustý.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sledujeme tragickou hru na politiku. Vláda je beznadějná a opozice bez myšlenky, řekl Klaus

Takové výdaje si podle něj stát nemůže dovolit. „Rozzuřený mravenec v souboji mamutů nic nezmůže. V celosvětovém měřítku proti sobě evidentně stojí dva mohutné bloky, na jedné straně Spojené státy americké a spolu s ním západní Evropa, proti tomu Čína, Rusko a připojuje se Indie,“ popsal bývalý ministr financí.

Apeloval na vládu, že se musí přestat investovat stovky miliard do nesmyslů. „My máme řešit naše problémy, každá vláda ve světě se stará o své občany a naše vláda se stará o všechno ostatní. Musíme se vrátit k řešení problémů českých lidí,“ sdělil Tlustý a dodal, že jestli chce vláda vyvést zemi z krize, musí lidem ulehčit a ne zvyšovat daně. „Tady je všechno absolutně naruby. Vláda zatím dělá všechno špatně a vehementně v tom hodlá pokračovat,“ zdůraznil Tlustý.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaký bude rozpočet ministerstva školství?

Výdaje na obranu kritizoval také bývalý ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (SOCDEM). „Vláda, která má dostatek miliard na to, aby platila drahé hračky pro vojáky, musí mít i na ty ostatní výdaje, jako je školství, sociální věci a veřejná správa, ty jsou prioritní. Navyšovat takovýmto způsobem výdaje na různé zbrojní projekty je naprosto nepřijatelné,“ řekl Škromach.

Tagy: