Dvojitá záchrana cizince v Praze: Hlídka ho nejprve vylovila z vody, pak ho naháněla v tunelu

Pražští policisté museli během jedné noci dvakrát zachraňovat opilého cizince.

Policisté v Praze dvakrát za jednu noc zachraňovali opilého cizince

Policisté z pražské pohotovostní motorizované jednotky zažili velmi neobvyklou službu. Opilého cizince, který se topil, nejprve vytáhli z vody a se zraněním ho odvezli k ošetření do nemocnice. Jenže než odtamtud poté odjeli, museli podnapilého zachraňovat znovu, tentokrát před nebezpečím ve vozovce. Muž nakonec skončil na psychiatrii.

Když policisté v blízkosti zaslechli zoufalé výkřiky muže, neváhali a vyrazili mu na pomoc. Cizinec se nacházel ve vodě pod velkou lodí, která u Mánesova mostu funguje jako restaurace.

K TÉMATU: Nové detaily o smrti pobodaného muže v Bratislavě. Policie sdělila překvapivou informaci

Muži zákona mu hodili házecí lano, kterého se chytil, aby mohl zůstat nad vodou. Policisté si pak rychle půjčili malou loďku a začali bojovat o život dezorientovaného muže.

„Byl pod vlivem alkoholu a navíc silně unavený, jak se snažil zůstat nad vodou. Bylo to náročné, ale zvládli jsme to,“ popsal zásah policista Jan Černý.

S kolegou ho vytáhli na břeh, kde zkontrolovali jeho stav. „Zjistili jsme, že má řeznou ránu na patě. Nebyla s ním jednoduchá spolupráce, protože se nechtěl nechat ošetřit,“ doplnil muž zákona.

Nakonec se ho ale přece jen podařilo dostat do nemocnice. Tam však dlouho nevydržel. Hlídka policistů si přímo před nemocnicí Na Františku dezinfikovala auto, ale ještě před odjezdem zaznamenala, že muž budovu opustil a namířil si to prostředkem silnice přímo k Těšnovskému tunelu.

Opakovaně padal do vozovky hned vedle projíždějících aut. Ke srážce s vozidlem naštěstí nedošlo. Policisté tak předali opilého cizince opět záchranářům. Nakonec skončil na psychiatrickém oddělení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální útok policisty v Praze. Řádil jako smyslů zbavený. Dal pěstí pěti dívkám, líčí svědci

Tagy: