Tradiční závod se změnil v tragédii. Zkušený řidič při havárii zahynul, manželka je zraněná

V tragédii se změnil druhý den závodu Targa Tasmania na stejnojmenném australském ostrově. Zkušený 59letý řidič Tony Seymour se rallye tradičně účastnil se svou manželkou Sandrou, která mu dělala navigátorku. Pár však ve středu nedaleko hory Mount Roland narazil do stromu. Seymour na místě zemřel, jeho žena utrpěla lehká zranění.

Pořadatelé automobilové rallye v Tasmánii si do historie závodu za poslední dva roky zapsali již čtvrtý tragický incident. Seymour zemřel během druhého dne soutěže, na kterou se rád vracel, píše web ABC.net.au. Na místě spolujezdce seděla v době nehody jeho manželka Sandra, která mu dělala navigátorku.

Přesto, že pořadatelé upravili trasu a povolenou rychlost, Seymour nedaleko hory Mount Roland havaroval a s vozem značky Porsche se zastavil až o strom. Bohužel svým zraněním 59letý muž podlehl. Jeho manželka utrpěla lehká zranění, informovala agentura AP.

Seymour se stal čtvrtou obětí závodu. Přesto organizátoři věří, že má rallye budoucnost. Závod navíc nezrušili, pouze se rozhodli, že mezi 500 závodníky nebude na jeho konci žádný vítěz. „Tony byl velmi oblíbeným členem naší rodiny TARGA a jsme zdrceni tím, co se stalo,“ vzkázal šéf rallye Mark Perry. Celou událost vyšetřuje policie.

Tagy: