Tragédie na dovolené v Chorvatsku. Zemřela holčička z Česka, resuscitace trvala hodinu

V chorvatském Medulinu měla na dovolené zemřít máloletá Češka.

Smrt české holčičky v Chorvatsku

Obrovskou tragédií skončila rodinná dovolená v chorvatském Medulinu. Podle tamních úřadů tam zemřela čtyř- nebo pětiletá Češka – informace o jejím věku se různí. Kvůli náhlým zdravotním komplikacím k ní byla přivolána sanitka. I přes hodinovou resuscitaci však dívence nebylo pomoci. Přesnou příčinu úmrtí odhalí až pitva, podle neoficiálních zpráv si stěžovala na bolest břicha, rodina s ní už v noci jela na pohotovost. Z ní však měla být propuštěna.

Ke kolapsu čtyř- či pětileté dívenky z Česka byla vyslána pomoc kolem šesté hodiny ve středu. Na místo dorazili záchranáři během deseti minut. „Policie přijala oznámení, že dívka z České republiky potřebuje lékařské ošetření. Do Medulinu přijela s rodinou na letní dovolenou. Nebylo jí dobře, na místo byla vyslána záchranka. Bohužel se dítě nepodařilo zachránit,“ informovala podle webu 24sata.hr mluvčí istrijské policie Suzana Sokačová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strašlivá tragédie v Polsku: Tříleté dítě se v jeslích udusilo hroznovým vínem

Redakce CNN Prima NEWS s žádostí o potvrzení incidentu kontaktovala Ministerstvo zahraničí ČR. Resort v reakci uvedl, že případy týkající se nezletilých nekomentuje.

Tamní novináři přišli s neoficiální zprávou, že si dívenka stěžovala na silné bolesti břicha. „Dokud náš tým nedorazil na místo, snažili se rodiče dítě oživit sami. Oživování trvalo hodinu. V sanitce pokračovala resuscitace k obnovení srdeční činnosti, ale bez úspěchu. Tělo bylo převezeno na patologické oddělení nemocnice v Pule k pitvě,“ uvedla lékařka Gordana Antić, vedoucí zdravotní a sociální péče Istrijské župy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrůzná vražda tříměsíčního miminka v Liberci. Policie pachatele dopadla, má jít o otce

Jak uvádí web Glasistre.hr, do příjezdu záchranářů se dívenku snažil oživit její otec. Policisté prozatím vyloučili podezření z násilné smrti a trestného činu. Podle informací webu Index jeli rodiče kvůli zdravotním problémům s dcerou na pohotovost již v noci. Není však známo, co přesně se stalo, a proč byla propuštěna.

Tagy: