Tragédie na Kladensku: Po pádu malého letadla zemřeli dva lidé

Nehoda letounu na Kladensku

U Žiliny na Kladensku se v sobotu odpoledne zřítilo do pole malé letadlo. Při nehodě na místě zemřeli dva lidé, byli zaklínění v letadle. Příčina je v šetření, řekly mluvčí záchranné služby Petra Homolová, hasičů Tereza Fliegerová a policie Lucie Nováková.

„Dvacet minut po 14. hodině jsme přijali oznámení o pádu malého letounu do neobydlené oblasti nedaleko obce Žilina,“ řekla Nováková. Více informací zatím neměla k dispozici.

Oba pasažéři zůstali podle Homolové zaklínění v letadle. Po vyproštění u nich lékař už pouze konstatoval smrt, uvedla mluvčí. Na místě zasahují profesionální hasiči ze stanic Kladno a Stochov a dobrovolní hasiči z Žiliny.

Nehoda u Kladna je v roce 2021 už třetí letecké neštěstí se dvěma oběťmi v České republice. Na konci srpna spadlo na mosteckém letišti Braňany malé motorové letadlo. Dva lidé na místě zemřeli, jeden dospělý a jeden nezletilý. V březnu se zřítil menší vrtulník mezi Dobřichovicemi a Karlíkem u Prahy, při nehodě zemřeli dva starší muži. Stroj spadl na pole z výšky asi 90 metrů.

Tagy: