Smrtící útok slona na safari. Autobus s turisty ujížděl marně, řádění zvířete natočila kamera

Výlet na safari v národním parku Kafue v africké Zambii skončil tragicky. Obří slon zaútočil na autobus s turisty. Vozidlo se mu podařilo i převrátit. Útok zvířete nepřežila 80letá žena a další člověk skončil podle zahraničních médií v nemocnici.

Děsivý moment, ke kterému došlo o víkendu, zachytil i jeden z turistů na videu, které koluje na sociální síti X. Na záběrech je vidět, jak obří slon běží k autobusu. Slyšet je i křik průvodce, který se snaží zvíře odehnat. Marně – slon zaútočil na vozidlo a převrátil ho na bok.

ČTĚTE TAKÉ: Chovateli z New Yorku zabavili obřího aligátora Alberta. Slepý plaz měl v domě i bazének

Útok rozzuřeného slona nepřežila 80letá turistka ze Spojených států. Zraněni byli i další lidé. „Jeden byl převezen do soukromého zdravotnického zařízení v Jihoafrické republice, zatímco ostatní čtyři byli ošetřeni s lehkými zraněními. Všem zúčastněným bylo poskytnuto traumatické poradenství,“ řekla webu IOL vedoucí komunikační skupiny Wilderness Destinations Tarryn Gibsonová.

„Bohužel v tomto případě byl terén a vegetace taková, že trasa průvodce byla blokována a on nemohl dostatečně rychle dostat vozidlo do bezpečí,“ vysvětloval generální ředitel Wilderness Keith Vincent. „Všichni naši průvodci jsou zkušení a velmi dobře vyškoleni,“ doplnil dále podle serveru Daily Mail Vincent.

Web připomíná, že sloni zabijí v Africe odhadem 500 lidí ročně. Smrtelný útok se odehrál i v březnu v soukromé rezervaci Gondwana v Jihoafrické republice, kdy zvíře zabilo 36letého průvodce. Tragédií pak mohl skončit i další březnový výlet na safari. Rozzuřený slon se tehdy pokoušel převrátit vyhlídkový autobus s turisty.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Další útok medvěda na Slovensku. Zvíře napadlo manželský pár, lidé se schovávali v kolibě

Tagy: