Tragédie na silnici: Při havárii na motorce zemřel zpěvák Milan Gabera i jeho 17letý syn

Nedělní dopravní nehoda v Lučenci na Slovensku si vyžádala život známého folkloristy Milana Gabery a jeho sedmnáctiletého syna, který s ním jel na motocyklu jako spolujezdec, informuje slovenský portál My Novohrad. Příčinou tragédie se zabývá policie.

K incidentu došlo u vodní nádrže Ľadovo ve městě Lučenec na jihu Slovenska. „Jednapadesátiletý řidič motocyklu, pravděpodobně v důsledku rychlé jízdy, dostal smyk a spolu se sedmnáctiletým spolujezdcem upadl na vozovku,“ informovali slovenští policisté na svých facebookových stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda uzavřela silnici na Svitavsku. Řidič osobního auta nepřežil střet s náklaďákem

Spolujezdec svým zraněním na místě podlehl. Řidič byl ve vážném stavu transportován do nemocnice, kde však v pondělí ráno zemřel, informuje TV JOJ.

Podle informací portálu My Novohrad byl zesnulým mužem známý folklorista z regionu Novohrad Milan Gabera, který působil v Novohradském vzdělávacím institutu v Lučenci. „V pondělí ráno jsem se dozvěděl strašnou zprávu o nehodě, při níž vyhasl mladý život. Odpoledne mě hluboce zasáhla další, když mi zavolali, že zemřel i Milan,“ uvedl pro portál starosta obce Lehôtka a folkloristův přítel Richard Laššan.

Gabera byl podle Laššana v tamních vesnicích dobře známý a s celou svou rodinou oživoval tamní kulturu. „Milan se významně zasloužil o rozvoj folkloru na Novohradsku. Nikdy na něj nezapomeneme. Jeho krásný zpěv bude navždy znít v našich uších,“ dodal starosta.

Gaberova památka bude uctěna v sobotu na Lehôtské pouti, kde měl společně s dalšími folkloristy vystoupit.

Příčinou nehody se v současné době zabývá policie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Slovenský dřevorubec spadl na nastartovanou motorovou pilu. Pro muže letěl do lesů vrtulník

Tagy:
zranění dopravní nehoda motocykl folklorista Lučenec smrt a umírání silniční nehoda Novohrad Novohradsko