Tragédie při závodě: Zdeno zkolaboval a zemřel. Někteří běžci jeho boj o život měli ignorovat

K tragické události došlo při vytrvalostním závodě Spartan Race ve slovenském Záhoří. Během sobotní akce ve vojenském prostoru zkolaboval při překonávání překážek jeden z účastníků. V kritickém stavu byl transportován vrtulníkem do nedaleké nemocnice, kde posléze zemřel. Někteří běžci měli zhrouceného účastníka dokonce ignorovat. O smutné zprávě píše web Nový Čas.

Organizátoři na svých facebookových stránkách informovali, že kvůli mimořádné události museli sobotní závod přerušit. „V běžeckém úseku došlo k náhlému zhoršení zdravotního stavu jednoho ze závodníků. Ihned jsme k němu přivolali přítomný tým záchranářů,“ uvedli.

ČTĚTE TAKÉ: V bytě v Rohožníku našli mrtvého muže a zraněnou ženu s dětmi

Přítomní svědci, mezi nimiž byla i lékařka, účastníkovi ihned poskytli první pomoc a zahájili resuscitaci. Následně ho transportoval vrtulník do bratislavského kardiocentra. „Všichni jsme do poslední chvíle věřili, že to zvládne. Bohužel, závodník svůj boj v nemocnici prohrál,“ sdělili organizátoři smutnou zprávu a vyjádřili upřímnou soustrast rodině.

Podle informací Nového Času se mělo jednat o 47letého Zdena z Vrbového. Potvrdila to webu i jedna z jeho příbuzných. Zdrcené manželce během víkendu kondolovali známí i další závodníci.

Navzdory této tragédii organizátoři rozhodli, že víkendovou událost nezruší. Někteří běžci si ovšem stěžovali na neregulérnost, neboť kvůli opatřením na trati ztratili čas. Za to je ostatní účastníci ostře kritizovali.

Jedna z běžkyň celou situaci přiblížila a současně vyčetla dalším účastníkům nezájem o zdraví jiného člověka. „Bohužel jsem přiběhla k pánovi pozdě. Jenže přede mnou byli další, kteří se jen pousmáli, podívali se nebo si nevšimli. Proboha, pokud vidíte něco podivného, třeba bezvládného člověka ležícího vedle překážek, mějte se k činu a konejte,“ apelovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ficův spojenec Danko za trest zametal ulice. Konečně jste užitečný, vpálil mu kolemjdoucí

Tagy: